Сряда, 20 Март 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  13.06.2018  » С поредица концерти Софийската филхармония ще отбележи своя 90-годишен юбилей


  Софийската филхармония ще отбележи своя 90-годишен юбилей с концерти, които ще ви оставят без дъх. Световноизвестни диригенити солисти ще музицират с националния ни оркестър от септември 2018-а до юни 2019 г. Сред тях са големият грузински бас Паата Бурчуладзе, изумителните цигулари и виолисти Табеа Цимерман, Джошуа Бел, Вадим Репин, виртуозите на пианото, ветеранът Паул Бадура Скода, Елена Башкирова, оперната прима Анджела Георгиу много други.Още на 21 септември ще имаме възможността да чуем един от най-големите баси на нашето време - Паата Бурчуладзе - със сцени из „Борис Годунов“.


  Седмица по-късно, на 27 септември, ще бъде и концертът, с който официално ще бъде открит юбилейния сезон. Солист на концерта ще бъде Вадим Репин, а диригент - маестро Найден Тодоров.

  На 14 октомври ще имаме възможност да се насладим на изумителния Паул Бадура-Скода, който продължава да радва публиката и в своето девето десетилетие.

  На 4 ноември на сцената на зала „България ще излязат виртуозите Светлин Русев и Георги Черкин.

  На 11 ноември най-големият полски диригент Антони Вит ше представи полска програма.

  22 ноември е денят на ексцентричния Йорма Панула, а на 30 ноември ще имаме възможност да се насладим на Юка-Пека Сарасте, който има намерение да направи майсторски клас и да работи и с родни студенти.

  На 14 декември Табеа Цимерман ще свири за първи път с нашия оркестър.

  На 3 февруари ще слушаме оркестъра под диригентството на Алфред Ешве.

  Ексцентричният Лейф Сегерстам ще дирижира нашия оркестър на 21 февруари, а голямата звезда на оперния небосклон Анджела Георгиу пристига на 25 февруари.

  На 1 април не на шега Джошуа Бел ще свири под диригентската палка на Найден Тодоров, а на 6 юни маестро Павел Балев ще си партнира с младото дарование и ученичка на Юрий Башмет Рейджун Хю.

  Очаквайте още много изненади в юбилейния сезон на Софийската филхармония.

  Пакетни билети за абонаментни цикли вече се предлагат на касата на зала „България“. В края на този сезон ще бъдат пуснати и билети за отделните концерти.

  Предварителната програма по цикли можете да видите тук.

  Подробности очаквайте на сайта sofiaphilharmonic.com и във фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/sofiaphilharmonic/

  АРЕНА


  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net