Четвъртък, 2 Април 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  16.04.2019  » Нови успехи в Брашов на ветераните плувци от Ирис


  115 плувци, представители на 21 клуба от Румъния, България и Унгария взеха участие в Петия международен турнир по плуване за ветерани в Брашов.

  Състезанието се проведе на закрит общински 50-метров басейн с десет плувни коридора /открит през 2013 г./, с оригинална носеща конструкция от дърво и покрив от леки материали. Покритието на стените на басейновото корито е изцяло изпълнен от пласмаса с отлична грапавост за по-добри отблъсквания и салта.

  Турнирът носи името на румънския плувец Михай Митрофан - брусист, участник в първото олимпийско състезание в дисциплината бруст в Рим през 1960 година. Медалите връчваха елитни в миналото румънски плувци. Независимо от натоварената стартова програма организацията и съдийството бе на много високо ниво.

  Плувците ветерани на „Ирис“ – общо 21 състезатели, за пореден път спечелиха много отличия. Златни медали за русенското плувно ветеранско движение завоюваха Тодор Керчев-Паная /на 87 години!/ и Веселин Василев – по пет, Стефка Виденова, Велина Ханджиева и Никола Тодоров - по четири, Николай Ханджиев – три, Жана Петкова, Камен Марков и Пламен Георгиев - по два, Златка Николова, Елена Тинчева, Румен Мушанов-старши, Евгени Маджаров, Александър Григоров, Иван Грозданов и Ивелин Иванов - по един. Индивидуалната купа на международния турнир при жените спечели Велина Ханджиева, която постигна най-високо точкуване по оценъчната система на Европейската федерация по плуване на 50 м бруст.

  Русенските ветерани връчиха на най-добрите плувци в турнира календар на русенския плувен клуб, флагчета на клуба и илюстрована история „Русе - още един поглед”. Интересен и достоен за национална гордост е фактът, че Брашов е градът, където е издаден „Рибния буквар“ на Петър Берон.

  Състезателният календар на плувците ветерани от Русе през 2019 г. включва още участия в международни турнири в Лас Палмас, Гран Канария, и Решица, Румъния, на откритите шампионати на Гърция и Румъния.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »