Сряда, 8 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.06.2019  » 60 автомобили и мотори идват за ретропарада в Русе


  60 автомобили и мотоциклети от Русе, Бургас, Варна, София, Хасково, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубрат и от Румъния са заявили участие в поредното издание на  Парад на ретро автомобили и мотоциклети, което ще се състои на 22 юни, събота в Русе. Автомобилите, които ще могат да се видят на парада са от почти всички по-известни марки и някои ще бъдат показани за първи път в Русе.

  Регистрираните за участие ретро возила са създадени в периода между 1920 -1989 година. Програмата предвижда сборният пункт на участниците да е паркинга на магазин „Кауфланд” в кв. „Дружба”.  В часовете между 12 ч. и 12:30 часа ретро автомобилите  ще дефилират по централните улици на Русе. В маршрута са включени трасе на Писта Русе – бул. „Христо Ботев“ - бул. „Цар Освободител“ – бул. „Съединение“ – ул. „Майор Атанас Узунов“ – ул. Александровска.  След това колите и мотоциклетите ще се установят на ул. „Александровска“ в участъка между Паметника на съветския войн и пресечката с ул. „Майор Атанас Узунов“, където от 13 часа официално ще бъде даден старт на събитието. Любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли.

  Предвиден е конкурс с десетки награди, както и атрактивна съпътстваща програма. Събитието се организира от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“, с подкрепата на Община Русе.

  Парадът на ретро автомобили  и мотоциклети в Русе се реализира  с подкрепата на ОП „Русе арт”, СЗ „КООРС”, ОП „Комунални дейности”, „Пътна полиция“ към ОДМВР – Русе, фирма „Ас Строй“, застрахователна компания „Булстрад“, „ВИТТЕ Аутомотив България“, „Ауто хит“, Винарски комплекс „Седем поколения“, хипермаркети „Кауфланд“, Рекламна къща „Братя Пасеви“.

  По повод предстоящото събитие организаторите отправят молба водачите на моторни превозни средства да бъдат толерантни и да осигурят безпрепятствено преминаване на дефилето по русенските улици.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »