Неделя, 5 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  16.07.2019  » РУ единствен от Източна Европа влиза в BeyondScale


  Русенският университет „Ангел Кънчев“ получи признание за политиката си на предприемачески университет в България и Европа чрез включване като единствено висше училище от Източна Европа в Международен консорциум за насърчаване на предприемчивите университети. Тази университетска мрежа се нарича BeyondScale и ще се финансира по програма ЕРАЗЪМ+.

  Създаването на мрежата BeyondScale е резултат от активното взаимодействие на участващите партньорски организации с Европейската комисия по направлението HEInnovate – Иновации във висшето образование.

  За участие в мрежата BeyondScale са одобрени 12 водещи в предприемаческото обучение и академичния обмен институции от седем европейски държави:

  Австрия: WPZ Research GmbH и The University of Applied Sciences Campus Vienna (UAS Campus Vienna);

  Ирландия: Institute of Technology Cork; Dublin City University и The Higher Education Authority (HEA);

  Португалия: Polytechnic Institute of Viana do Castelo и Universidade NOVA de Lisboa;

  България: University of Ruse “Angel Kanchev”;

  Холандия: NHL Stenden University of Applied Sciences и Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS) - University of Twente;

  Германия: DAAD – Германска агенция за академичен обмен;

  Испания: Joint Research Centre – Seville.

  Целта на проектния консорциум BeyondScale е в периода 2019 - 2023 да създаде мрежа от висши училища и национални институции, които прилагат подхода HEInnovate. Предвидено е да се разработят добри практики, които да се представят пред национални и местни институции.

  През 2018 година Русенският университет бе организатор и домакин на международната конференция „HEInnovate – Институционална промяна във висшето образование“, на която бе представено осмото измерение на предприемаческата активност - Дигиталната трансформация - област, в която Русенската Алма Матер има водещи позиции в България и Европа. Форумът се проведе като част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. По-рано през 2014 г. Русенският университет е сред 5-те български висши училища, препоръчани от МОН на Европейската комисия и преминали успешен мониторинг на обучението по предприемачество и иновации. Ежегодно представители на Русенския университет са неизменно сред поканените от Европейската комисия да представят своя опит и добри практики на международни конференции по линия на HEInnovate с гости от всички страни членки на Европейския съюз.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »