Понеделник, 6 Април 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.08.2019  » ГЕРБ Русе е против избирането на Росен Даскалов


  Общинското ръководство на ГЕРБ не е съгласно с избирането на Росен Даскалов за общински ръководител на ПП ГЕРБ – Русе. Това се казва в нарочна декларация и прессъобщение на местната структура, което поместваме без редакторска намеса. 

  Днес, 1 август 2019 г., на свое заседание Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Община Русе прие политическа декларация срещу разпространената в средствата за масово осведомяване информация, че с решение на Изпълнителната комисия на партията г-н Росен Даскалов е утвърден за общински ръководител на ПП ГЕРБ – Русе.

  Документът е адресиран до Председателя на ПП ГЕРБ, г-н Бойко Борисов, както и до членовете на Изпълнителната комисия. Членовете на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Община Русе се разграничават от съдържанието на публикация на официалната фейсбук страница на ПП ГЕРБ – Област Русе (https://www.facebook.com/gerbruse) от 31.08.2019 г., със следното съдържание: „Росен Даскалов е утвърден за общински ръководител на ПП ГЕРБ – Русе с решение на Изпълнителната комисия на партията тази вечер“. Същата информация по-късно беше разпространена и в редица електронни издания.

  В декларацията се посочва, че решението е нелегитимно, тъй като то никога не е било подлагано на обсъждане и не е съгласувано с общинското ръководство на партията. Изказва се опасението, че при формирането му Изпълнителната комисия е била подведена и не е взела под внимание волята на местните структури и разпоредбите на Устава на ПП ГЕРБ. Подчертава се, че лицето Росен Даскалов е напълно непознато като член и активист в общинската структура на ПП ГЕРБ – Русе, няма никакъв принос към организационния живот на партията, поради което не се ползва и с подкрепата на местния актив.

  Русенската структура на ПП ГЕРБ заявява пълното си доверие в Председателя на партията, г-н Бойко Борисов, и настоява на предстоящото номинационно събрание за Местни избори 2019 в Община Русе, насрочено за 08.08.2019 г., да бъдат командировани представители на Изпълнителната комисия с опит в сферата на местното самоуправление, които на място да се запознаят с политическата обстановка и да придобият лични впечатления от нагласите и настроенията в местните структури.

   АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »