Вторник, 7 Април 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  07.09.2019  » Хилда Казасян закрива 35-то издание на Аполония


  С незабравима българска филмова музика завършва тази вечер 35-то издание на празници на изкуствата Аполония. "Да послушаме кино" е първият самостоятелен концерт на Хилда Казасян, с познати мелодии от старите български ленти в нови аранжименти, направени специално за нея от Христо Йоцов и Живко Петров. От сцената на Амфитеатър Аполония, Хилда Казасян в компанията на Теодосий Спасов и Васил Петров ще закрият "Аполония 2019" и ще поздравят отминаващото лято с хубава българска музика от 21.00 часа.

  Читалище "Отец Паисий" ще вдигне завесите си още веднъж за последната, предсмъртна пиеса на Пейо К. Яворов - "Когато гръм удари, как ехото заглъхва" в интерпретацията на Бина Харалампиева.

  Програмата от класически концерти ще завърши с представянето на втория албум "Consequences" на контрабас-пиано дуото Веселин Веселинов - Еко и Милен Кукошаров. В него, освен произведения на Ерик Сати и Рахманинов, са включени и авторски композиции на музикантите. Концертът е в Археологическия музей и започва от 19.00 часа.

  В последната литературна вечер на "Аполония 2019" ще се състои премиерата на книгата "Литературноисторически обзорни сюжети" на Михаил Неделчев в Художествената галерия от 20.00 часа. В творчеството си авторът пише за литературния, политическия и културния персонализъм, геопоетиката и актуалния литературен живот у нас.

  Малко по-рано ще бъде представен пътеписът "Невъзможният път", който разказва за това какво е усещането да обиколиш света по вода с дървена яхта през 1988г. Малцина са моряците, които са дръзвали да изминат маршрута, преминаващ на юг от нос Добра надежда, нос Луин и нос Хорн през Атлантическия, Индийски и Тихия океан. Българският мореплавател, икономист, журналист и политик Дончо Папазов е един от тях и ще разкаже интересни истории за вълнуващото си пътуване в Художествената галерия в 17.00 часа.

  Книгата на Веселин Методиев "Един много добър човек. Константин Стоилов и политическата добродетел" ще бъде представена от 18.00 часа. Творбата е резултат от желанието на автора да покаже на широката публика добри политически примери от историята ни, в случая живота и делото на доктора по право и политика Константин Стоилов.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »