Четвъртък, 27 Февруари 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  09.09.2019  » Великан, Алиса, Джак и Аладин оживяват в 3D формат в Русе


  Джак и бобеното зърно, Алиса в страната на чудесата, Аладин и един добър великан ще оживеят в 3D формат в Градската градина. Рисунките са част от третото издание на 3D STREET ART, което се провежда от 9 до 12 септември. То се организира от Община Русе и Фондация „Русе – град на свободния дух“, със съдействието на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“. В продължение на четири дни на централния площад „Свобода“ творците ще създадат четири триизмерни произведения на тема „3D приказен свят в града“.


  За първи път ще се рисува на три равнини, които оформят своеобразен ъгъл на стая, пренасяща русенци и гостите на града в един фантастичен свят. Инициативата бе представена от началника на отдел „Култура“ в Община Русе Анна Сипос, изпълнителния директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова и ръководителя на проекта Десислава Василева.

  В третото издание на 3D STREET ART ще вземат участие художници от творческа група GiArtCrew от България и Керим Мусанович от Босна и Херцеговина.


  GiArtCrew е художествена група, която твори в сферата на триизмерното улично изкуство, оптичната илюзия, стенописите и стрийт арт. Групата е сформирана през 2014 г. в гр. Велико Търново, а в екипа й са Невена Лефтерова, Евгения Лефтерова и Нина Ковачева.

  Художничките от Giartcrew, работят в сферата на портретна живопис и стенопис – тромп-льой, 3D улично изкуство, театрални декори и стрийт арт. Те участват в множество международни изложби, пленери и фестивали за улично изкуство в България, Сърбия, Франция, Холандия, Германия, Италия и др. От 2018 година са членове са на търновското представителство на Съюза на Българските Художници (СБХ).

  Керим Мусанович е роден във Вишеград, Босна и Херцеговина, живее и работи в Сараево. През 2012 година започва да се занимава с 3D улично изкуство като хоби, а днес това е основната му професия. Той е единственият активен художник в Босна и Херцеговина, който се занимава с триизмерно улично изкуство. От 2016 година започва да работи като илюстратор-фрилансер за марката дрехи „TrueLove“ на американската модна индустрия. От тази година е член на Асоциацията на художниците Босна и Херцеговина. Участвал е във множество фестивали в Босна и Херцеговина, Хърватия, Германия, САЩ, Обединените арабски емирства, Дания, Холандия, като печели и множество награди.

  Награждаването на художниците е предвидено за 12 септември от 18 часа, а преди това те ще проведат уъркшоп с русенски ученици. Децата ще имат възможност да се запознаят с най-новите тенденции в техниките на изобразителното изкуство, свързани с триизмерните образи.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »