Сряда, 5 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  27.09.2019  » Администрацията с препоръки за по-добра работа


  Администрациите да отговорят на законния стремеж на структурите на гражданското общество да изразяват мнения, становища и предложения по отношение на актове на държавната и местната власт, които засягат техните интереси. Това е една от основните препоръки на първия доклад „Областна администрация през погледа на гражданското общество”. Предложението е да се възроди дейността на Обществения съвет към областния управител на област Русе.

  Друга препоръка на доклада е включване на младежите в управлението и вземането на решения. Примерът е от Ловеч. Въпреки предприеманите във времето множество прояви с фокус върху младите хора, се отчитат категорични ползи и по-висока добавена стойност в работата на администрацията в случай, че бъде създаден Областен младежки съвет към Областния управител на област Русе.

  Администрацията трябва да разработи комуникационна стратегия със заложени в нея дейности като: ежемесечни срещи на Областния управител с медиите за отчитане на свършената за месеца работа, нови инициативи и планирани прояви; издаване на ежемесечен „вестник“ на Областна администрация – Русе, провеждане на Дни на отворените врата за ученици и студенти в Областна администрация – Русе, изнесени приемни дни на Областния управител, както и издаването на информационни брошури за Областна администрация – Русе.

  Проектът „Областна администрация през погледа на гражданското общество” № BG05SFOP001-2.009-0069 е финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Проектът се реализира от Клуб „Отворено общество” – Русе в партньорство с Областна администрация – Русе. Докладът е наличен на сайта на Клуба http://www.oscrousse.org/projects/current/oblast-ruse/ и дава ясна картина на възможностите за гражданското общество във фирмирането на политики на регионално ниво.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »