Петък, 21 Февруари 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.10.2019  » Пенчо Милков: Спортът - фактор за местна гордост

  платена форма

  Подкрепял съм спорта още като общински съветник и искам градът не просто да има спортни отбори, а клубове, които да дават на жителите основание за гордост към родното място. Вярвам, че спортът е една от основните предпоставки за това, каза Пенчо Милков, кандидат за кмет на Русе, издигнат от коалиция “БСП за България”. Той се срещна с представители на ръководството на Баскетболен клуб Дунав 2106, наследник на всички клубове в Русе, развивали баскетболната игра.

  Представителите на клуба споделиха с кандидата за кмет, че са фокусирани върху изграждането на детска клубна школа и в тази своя мисия разчитат много не само на подкрепата на своите фенове, но и на тази, на общината. Те обсъдиха с Милков редица наболели проблеми, за чието решаване имат нужда от помощ. Базата, която използват за тренировки отдавна е в лошо състояние. Въпреки ремонтът, който е извършен покривът продължава да тече; няма съблекални; няма треньорски помещения. Реално условия за спорт липсват. Субсидиите от Община Русе намаляват с всяка изминала година,  а бизнесът в града не е склонен да финансира клуба.


  В Русе след футбола най-разпознаваем е баскетболът, коментираха от ръководството на Дунав 2016. Затова ако не се обединят усилията на клуба, на общината и на бизнеса в града, ще бъде невъзможно баскетболната игра да премине на следващо ниво в развитието си. Клубът няма да може да изгради и представителни отбори, ако не получи подкрепата на общината.

  В тази връзка Пенчо Милков коментира, че ако бъде избран за кмет Община Русе ще бъде активна в областта на спорта и в подкрепата на спортните клубове. Общината ще бъде не само финансиращ орган, но и ще цели постигането на социално значими цели сред русенци с финансирането – здраве, желание за самоусъвършенстване, сътрудничество и взаимопомощ. Подпомагането на спорта ще става при ясни правила, създадени с участието на заинтересованите и  ще се даде възможност на всички да се включат в обсъждане и приемане на нови правила за финансиране на спортните клубове в Русе.

   КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net