Сряда, 23 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  14.10.2019  » Хакатонът на NASA и тази година с русенска локация


  Най-големият хакатон в света - International Space Apps Challenge ще се проведе на 19-ти и 20-ти октомври. Той се организира под егидата на NASA и се провежда в над 200 града по цял свят, едновременно. Русе се включва за трета поредна година, като състезанието традиционно е в Русенския университет. Откриването е в събота, 19-ти октомври, от 10 часа в зала 2Г.204 (Сименс).

  Състезанието е насочено към всички, които се интересуват от авиация и космонавтика, информационни технологии, роботика, климатология, геология и други области от света на науката и технологиите. В рамките на 2 дни, хора от всякакви възрасти и с всякакви професии, индивидуално или в екип, ще имат възможността да предложат иновативни решения на актуални проблеми и предизвикателства, поставени от NASA.

  Екипите избират предизвикателство и представят проект, който решава определен проблем в дадената област. Проектите най-често биват разработване на програмни продукти (десктоп, уеб, мобилни), апаратни устройства (роботи, дронове и др.), анализ и визуализация на данни, или идеи за решаване на даден проблем. Могат да се представят както на ниво прототип, така и във вид само на идея.

  Местно жури във всеки град избира двата най-добри проекта, които да продължат участието си на световните финали. Там те вече ще бъдат оценявани от експерти на NASA. Членовете на отборите, представили 30-те най-добри проекта в света (по 5 проекта в 6 категории) ще имат възможността да присъстват на живо на събитие на NASA – изстрелване на ракета, посещение в Johnson Space Center в Хюстън или друго.

  Благодарим на спонсорите, които осигуряват допълнителни награди за победителите и подаръци за участниците – Русенски университет, Еконт, MentorMate, Networx, Мусала Софт, TelebidPro, Uber, ICN.bg, maksoft и СофтУни.

  Желаещите да участват трябва да се регистрират в официалния сайт на събитието. Всеки участник се регистрира индивидуално, а в деня на откриването от NASA ще активират възможността за създаване на отбори.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »