Неделя, 27 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  18.10.2019  » Eвропейски поглед към Япония показват в Пловдив


  Изложбата „Eвропейски поглед към Япония / Япония днес“ ще бъде открита в Пловдив на 21-ви октомври (понеделник) от 19:00 часа в СКЛАД, ул. Екзарх Йосиф 16. Проектът е базиран на партньорството между Европа и Азия и се осъществява през погледа на фотографи, представители на града - европейска столица.

  Селектираните фотографи са
  Владимир Пеков от Пловдив и Алесия Роло от Матера. В Пловдив изложбата ще бъде представена до 27 ноември 2019 г.

  Фотографският проект „Eвропейски поглед към Япония / Япония днес“ стартира през 1999 г. с идеята да ангажира фотографи от различни европейски страни, които да прекарат няколко снимачни дни в Япония и с работата си да преоткриват аспекти на съвременния японски живот, които японците постепенно са започнали да пренебрегват и да приемат за даденост. След всяко издание работата на гостуващите фотографи се представя в изложби в Европа и в префектурите, в които фотографите са отседнали и работили.

  Проектът дава възможност на европейската публика да види днешна Япония отвъд стеротипите. До момента в рамките на проекта Япония са посетили 66 европейски фотографи, чиито обективи са представили 40 японски префектури. Проектът, ръководен от кураторката Микико Кикута, има за цел да отрази всичките 47 префектури на Япония. Основен компонент на „Европейски поглед към Япония / Япония днес“ е сътрудничеството на градовете домакини на титлата Европейска столица на културата и Япония.

  За 21-вото издание проектът покани италианката Алесия Ролло и българина Владимир Пеков, които през зимата на 2019 г. насочиха своите камери към префектурата Точиги. Алесия заживя в Машико, град, известен със своята керамична промишленост, където тя работи в сътрудничество с местната общност. Владимир прекара по-голямата част от времето си в Точиги, където прави портрети на местните жители, стъпвайки на емоциите, предизвикани от приказка от детството му.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    25.09.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  25 септември - 1 октомври

  всички интервюта  »