Петък, 29 Май 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.10.2019  » Пенчо Милков по bTV: Ще работя Русе да се превърне в иновативен, зелен и привлекателен град

  “Имам ясна визия как Русе да се превърне в северната столица на България. Ще направя всичко възможно градът да бъде иновативен, един от най-зелените и привлекателни градове, за да искат хората да останат тук и да развият своя потенциал”, това каза кандидатът за кмет на община Русе Пенчо Милков, издигнат от местна коалиция “БСП за България” в дебат по БТВ.

   

  платена форма

  Решението си да влезе в битката за Русе коментира така: “Тежка е участта на народния представител, който е в опозиция, защото има цялата информация, знае проблемите, но няма възможността да помогне реално на хората. Решението си съм взел в края на миналата година. Изключително съм мотивиран и усещам силна енергия да работя в полза на хората. Безброй срещи с граждани и много актуални въпроси в Народното събрание ме изпълниха с желанието да се включа в надпреварата.”

  Пенчо Милков изтъкна, че първото нещо, което ще направи като кмет е да даде на гражданите пълната и ясна информация за замърсителите на въздуха в Русе, защото по думите му не е вярно, че те я имат.

  “Питанията, които направих като народен представител дадоха резултат и в града дойдоха три мобилни станции за измерване на качеството на въздуха, установиха замърсяване и глобиха виновната фирма”, каза още кандидатът за кмет с Nr 71 в бюлетината.

  Милков добави, че освен намаляването на промишлените замърсители на въздуха, Русе трябва да бъде по-зелен и улиците да бъдат мити редовно.

  “Малките населени места, които се намират близо до града и почти се превърнаха в квартали на Русе са изоставени. Преди три години започна една програма за малките населени места, след като общинският съвет гласува бюджет за асфалтирането на улиците, но след като толкова години нищо не се е правило за тях, това не може да се усети от хората”, коментира още Пенчо Милков.

  Той бе категоричен, че ще работи интензивно не само да се продължи тази програма, но и да се повиши качеството на ремонтите. Милков изтъкна, че контрол е нужен, защото жителка на Русе му е изпратила снимка на улица в центъра, чиято асфалтова настилка е по-тънка от пакет дъвки.

  “Най-тежката задача пред следващия кмет ще бъде да завърши ремонтите, които очаквахме да бъдат готови до изборите. Такива мащабни проекти за 500 милиона лева втори път за осем години няма да дойдат в Русе. Наш приоритет ще бъде да ги финализираме и след това да влезем в междублоковите пространства”, заяви социалистът.

  “Всяко поколение води битката на своя живот. Битката на моето поколение е с един октопод, който изсмуква живителните сили на страната ни. Пипалата му не са само осем, не са видими и не са въоръжени само с вендузи. Нашето поколение трябва да пребори този октопод. Аз мога да казвам “не” и ще водя битка с него”, заключи Пенчо Милков.

  КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »