Понеделник, 10 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  31.10.2019  » ТД Приста развива еко туризъм сред учениците в Русе

  Туристическо дружество Приста стартира образователни дейности в рамките на проект „Училище по Природа“, осъществяван в рамките на програмата „Знание и растеж“ реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.


  През изминалите 7 дни бяха проведени редица срещи и занимания с ученици в и околностите на Русе. Ученици от 5 клас в ОУ „Любен Каравелов“ се срещнаха с пътешественика Петър Ванев, спелеолога Сашо Попов и планинския водач Михаил Михов. Децата научиха повече за туристическата планинска екипировка и бяха представени дейности на ТД Приста, които се провеждат сред природата.

  Петокластниците от ОУ „Любен Каравелов“ взеха участие и в неделен пешеходен поход от местност Касева чешма до хижа Минзухар. Там те имаха възможност да преминат през въжена градина, организирана от членове на Спелеоклуба към ТД Приста. В похода се включиха 15 ученика, а негови водачи бяха Михаил Михов и Петър Ванев.

  В парка на Младежта беше направена демонстрация на планинска и бивачна екипировка на открито пред ученици от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ", на която бяха засегнати и множество екологични аспекти от придвижването сред дивата природа.

  ТД Приста Русе има дългогодишни традиции в сферата на туризма, неформалното образование, екологията и преживяванията на открито. Считаме за много полезно и необходимо излизането с деца и младежи сред Природата и интерпретирането на много от аспектите на заобикалящия ни свят чрез различни онагледяващи и даващи пълноценен контакт активности.

  Предстоящи до края на месец ноември са още акции с ученици от МГ Баба Тонка, Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване, СУЕЕ Св. Константин-Кирил Философ, както и с КСУДС Русе – Комплекс за социални услуги за деца и семейства.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »