Четвъртък, 21 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  31.10.2019  » Трима ученици получиха Награда Русе-21.век


  Трима ученици получиха Награда „Русе-21.век“ в навечерието на Деня на народните будители. Отличието се връчва ежегодно на ученици и студенти от учебни заведения на територията на община Русе за изключителни постижения и завоювани награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси. Наградите бяха връчени от кмета на Община Русе Пламен Стоилов в присъствието на Председателя на Комисията за присъждане на наградата Стоян Янев, началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев, ученици, директори на училища, родители и гости. Стоилов пожела на младите хора да продължават да се развиват все така успешно, да бъдат упорити и любознателни и благодари на техните родители, на техните учители и директори за всеотдайността.

  Виктория Николаева Даскалова – ученичка в 12 клас на Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” – Русе, от класа по цигулка на г-н Алекси Драганов.

  През годините работи упорито и целенасочено за своето професионално усъвършенстване, което намери израз в множеството завоювани награди и участие в престижни, национални и международни музикални форуми. Носител е на първа награда на Международния конкурс за немска и австрийска музика Magic-Бургас 2015 г., Втора награда за солово изпълнение и трета награда в категория Камерна музика на Международния конкурс „Надежди, таланти, майстори“-Добрич 2017 г., Втора награда в категория Камерна музика на Международния конкурс Франц Шуберт“-Русе 2017 г. Била е солист на Държавна опера-Русе и оркестъра на НМА „Проф. Пенчо Владигеров“-София. Участва в концертна програма на международен фестивал „Варненско лято“ и „Мартенски музикални дни“. През 2018 г. представя училището и града ни на Празничния концерт по повод 24 май в Българското посолство в Прага. През 2019 г. е поканена за участие в концерта „Европа-изкуството ни свързва“ във Варшава, в рамките на Трети фестивал на младите дарования на България „Полша, запознай се с бъдещето на българското изкуство“. Форумът се провежда под патронажа на Министерство на културата и представя изявени ученици и студенти от български училища и висши учебни заведения по изкуства.

  Виктория Даскалова е една от младите надежди на българското цигулково изкуство, която вече успешно защитава авторитета на българската култура на международна сцена.

  Николай Николаев Радев е ученик III клас в ОУ „Любен Каравелов“, носител е на два златни медала от международните математически олимпиади в Хонконг и Пукет. Има три сребърни медала един бронзов от различни международни математически турнири. Николай се занимава активно с поп и джаз пеене и има множество награди от национални и международни конкурси. Той потвърждава мамата „здрав дух в здраво тяло“ с първо място и в два футболни турнира през 2018 година.

  Петя Добромирова Димитрова - ученичка III клас на Основно училище „Иван Вазов“-Русе, с класен ръководител Румяна Лазарова, старши учител.

  Петя е дете, което изненадва със скромността си, въпреки десетките награди от наши и международни конкурси. Решава задачи и участва активно в математически състезания. Пише стихотворения, разкази, приказки, рисува и печели награди от международни състезания. Тя е мотивирана да постига успехи и да допринася за издигане авторитета на училището. Учителите, които преподават на ученичката я подкрепят в номинацията за Награда „Русе-21 век“, поради изключителните й успехи и представянето й на международни и национални състезания. Доказала се е като борбена и трудолюбива ученичка, подготвя се допълнително и полага усилия за постигане на всеки един успех. Взела е участие в множество конкурси и състезания.

   АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »