Понеделник, 1 Юни 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  06.11.2019  » Общинският съвет в Борово проведе първо заседание


  Областният управител на област Русе Галин Григоров и заместникът му Свилен Иванов откриха първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Борово за мандат 2019 – 2023 година.

  „…Поздравявам Ви за постигнатия успех! Вярвам, че през следващите четири години ще бъдете единни и ще работите с търпение и всеотдайност за решаването на всяко едно предизвикателство, като по този начин ще осигурите просперитета на община Борово и съответно благополучието на нейните жители“ заяви в обръщението си областният управител към общинските съветници, кмета на община Борово и кметовете на кметствата.

  Също така той поздрави председателя на Общинската избирателна комисия Ростислав Димов, както и неговия екип за проявените професионализъм и отговорност при произвеждането на местните избори и увери присъстващите, че Областна администрация Русе ще продължи да оказва подкрепа.

  По данни на Общинската избирателна комисия са били регистрирани 9 партии и коалиции, като осем от тях са участвали в надпреварата за заемане на местата за общински съвет, кмет на община и кметове на кметства. Общият брой на избирателите в община Борово е 5001, като на първи тур правото си на глас са упражнили 2897 човека, което означава 57.93% избирателна активност. На втори тур броят на избирателите е бил 515 човека, като своя вот са дали общо 400 души или 77.67%, което според данните от преброяването на протоколите на ЦИК е най-високата избирателна активност за областта.

  В местния парламент влизат общо 13 общинска съветника, като 8 от тях са от ПП ГЕРБ, 3-ма от ДПС и двама от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

  На територията на община Борово в кметство Екзарх Йосиф за пореден път беше преизбран Илия Данев, който управлява населеното място от 1995 г. и е на практика най-дълго задържалият се на власт управленец в региона.


  По време на днешното тържествено заседание временно изпълняващия длъжността кмет на общината Валерия Борисова предаде символите на местната власт на преизбрания кмет Валентин Панайотов.

  За здравето и успеха на общинските съветници и кметовете беше отслужен молебен от отец Димитър от Русенската Света Митрополия.

  По традиция заседанието беше водено от най-възрастният общински съветник Тодор Ников.

  След проведено гласуване за председател на общинския съвет беше преизбран Пламен Симеонов.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »