Неделя, 20 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.11.2019  » Кметът на Русе представи екип от четирима заместници

  Русенският кмет Пенчо Милков ще управлява общината с екип от четирима заместник-кметове. Те бяха представени днес на нарочна пресконференция.
  Енергични, добри професионалисти и честни хора - това знам за тях, затова съм ги поканил. Радвам се, че успях да ги убедя да водят обществена работа. Добри професионалисти са, като станат заместник-кметове, ще работят в полза на обществото, честно и отговорно. Това заяви Милков в началото на представянето.


  Магдалина Илиева поема ресора „Устройство на територията“. Целият ми живот е протекъл в Русе, ще направя всичко възможно да направим визията на г-н Милков факт, възхитена съм от неговия ентусиазъм. Работила съм 20 години в Главболгарстрой и други русенски фирми. Минала съм през всички етапи на развитие на строителен инженер. Надявам се да работим заедно със строителната гилдия, за да стане градът по-добро място за живеене.
  Г-жа Илиева е омъжена, има един син.

  Златомира Стефанова става заместник-кмет по икономика, инвестиции и общинска собственост. Към нея ще функционира дирекцията по европейско развитие, която досега имаше собствен заместник-кмет. Хората в бизнеса вземат трудно решението да се откажат от него. Аз съм човек, който обича Русе, и винаги съм искала някакъв прогрес, който да не е само на думи и желания, но и на действия. Поемам предизвикателството, защото уважавам желанието на г-н Милков екипът да не е от партия, а от реални професионалисти. Вярвам в потенциала на Русе и че сега е моментът, в който той може да бъде развит. Аз съм дете на „Дунавтурс“ - те ме отгледаха и се развих до нивото на изпълнителен директор. Свикнала съм да съм креативна, инициативна, да работя с екипи. Вярвам, че това ще допринесе за община Русе.
  Г-жа Стефанова е омъжена, с едно дете.

  Димитър Недев е новият заместник-кмет по комунални дейностиПриех поканата на г-н Милков, защото целият ми живот е в Русе, обичам града си. Харесва ми платформата за широко управление, прозрачно и компетентно. Смятам, че с колегите, с експертите, с медиите и с гражданите може да направим Русе по-привлекателен. Няма невъзможни неща, стига да има желание - всичко може да се постигне. Всички русенци искаме да дишаме чист въздух - няма да жаля усилия в тази посока. Очаквам подкрепата ви.
  Г-н Недев е женен, с един син. Има 23-годишен стаж в русенската корабостроителница. От 2014 г. работи във ВИТТЕ Аутомотив, а след това и в компанията ВСТ Кинематикс България. Ще заеме поста си от началото на следващия месец.

  Досегашният директор на училище „Ангел Кънчев“ Енчо Енчев поема ресорите на образованието, култура, спорт и социални дейности - определени от кмета Милков като превърнали се в изключително тежки заради многото отговорности. Русе е моята болка и моята страст. Да бъда общински съветник и директор беше най-добрата позиция за мен. Имах борба да се включа или не в екипа на този кмет, но приех. Включвам се в екипа, ще работим прозрачно, колективно, заедно напред за развитието на образованието, културата и за по-добро бъдеще на всички.

  Кметът отклони въпроси за проблема с програмирането на международния фестивал „Мартенски музикални дни“, като заяви, че е запознат с него и скоро предстои да сподели публично позицията си.

  Пенчо Милков заяви, че ще делегира максимално права и отговорности на своите заместници: Заместник-кметовете ще бъдат не зад мен, а пред мен по отношение на въпросите, които ще решават. Те са по-добри специалисти от мен и когато има въпроси към тях, ще излизат заместник-кметовете, за да обясняват и да носят отговорност. Кметът е събирателен образ и енергиен източник. Дава насоки. Те са хората, които ще застават пред обществото, уточни русенският кмет.

  Секретарят на Община Русе Димитър Генков остава на мястото си, както и всички директори на дирекции, с които ще започнат работа новите заместник-кметове. Милков бе категоричен, че професионализмът е единственият критерий, по който ще преценява служителите в администрацията.

  Цвета НЕНОВА

  АРЕНА  

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »