Понеделник, 13 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  30.11.2019  » Промени в издаването на документи за самоличност


  В сектор „Български документи за самоличност” при ОДМВР - Русе е създадена необходимата организация за обслужването на граждани, на които изтича валидността на документите през 2020г.

  Предвид очаквания голям брой граждани, които ще се наредят на гишетата през идната година, се въвеждат някои промени, които да улеснят хората и да облекчат натоварването в звената на сектора.

  Уведомяваме Ви, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от Областна дирекция на МВР - Русе, имат възможност да подават заявления за издаване на български документи за самоличност във всяко едно от звената "Български документи за самоличност" в областта:  в ОДМВР-Русе; РУ-Бяла; РУ-Две могили; РУ-Сливо поле и РУ- Ветово.

  Целта е да се улеснят гражданите, както и да се облекчи натоварването на определени звена БДС. В рамките на работното време на съответните звена, гражданите могат да направят избор на по-удобно или предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

  Съответно готовите документи се получават в същото звено, където е подадено заявлението. Това ще е улеснение и за гражданите, които работят или живеят по настоящ адрес в населените места, близо до големите общински центрове – Бяла, Две могили, Ветово, Сливо поле.

  Пример: Лице с постоянен адрес в град Русе може да подаде заявление за издаване на лична карта и/или паспорт в Районно управление-Две могили, тъй като в град Две могили се намира работното му място. Готовата лична карта ще получи в същото поделение на БДС в РУ-Две могили, където е подадено заявлението. 

  Работното време на сектор БДС в сградата на ОДМВР- Русе за всеки работен ден е: от 08:30 до 17:30 часа, без прекъсване.

  В звената в районните управления, в градовете Бяла, Две могили, Сливо поле и Ветово, работното време е: от 08:30 до 12:00 часа и от 13:00 до 17:30 часа.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »