Вторник, 2 Юни 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.12.2019  » Полицията с редица мерки за реда по празниците


  През декември традиционно служителите на МВР в Русенско предприемат допълнителни мерки за опазване на обществения ред и сигурността, противодействие на закононарушенията, както и за пожарната безопасност по време на коледните и новогодишни празници, свързаните с тях почивни дни, зимния туристически сезон и ученическата ваканция.

  Част от проверките на полицията и пожарната вече са приключили, като към момента не са били констатирани нарушения. В периода на празничните и почивни дни, работата на институциите в тази насока ще продължи, като целта на предвидените операции основно е превантивна, за опазване на живота и здравето на гражданите.

  В дните на празниците ще има засилено полицейско присъствие около обектите и в местата, където ще се провеждат увеселителни, религиозни и други тържествени събития, както и около големите търговски обекти, тържища, пазари. Създадена е организация за своевременно получаване на информация за мястото и характера на провежданите тържества и публични прояви по време на празничните и почивни дни. Планирани са и ще се проведат специализирани полицейски операции за превенция и противодействие на правонарушения и по безопасността на движението.

  По линия на пътния контрол е създадена необходимата организация за засилено присъствие на екипите в дните с интензивен трафик преди, по време и след празничните и почивни дни. Дейността на полицейските служители ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, извършващи неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Във всички празнични и почивни дни униформените ще контролират строго скоростните режими, няма да допускат управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »