Вторник, 26 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.12.2019  » Традиционното Коледно надиграване е днес

  Традиционното Коледно надиграване ще се състои днес, от 18:00 часа, в зала „Дунав”. Организатори са Община Русе и ФТТ „Найден Киров” в рамките на Коледно-новогодишния фестивал Русе’ 2019. Водещ на фолклорния празник ще бъде Илия Деведжиев.

  Голям интерес към събитието по традиция проявяват редица изявени русенски фолклорни танцови ансамбли, като участие ще вземат ФТС „Зорница” ФТА „Здравец”, „Русчуклийче“ при ОбДЦКИ – Русе.

  В надпреварата ще се включат и няколко русенски клуба за народни танци, които в последните години се радват на широка популярност, сред които: Школа за фолклорни танци „Играорци”, Клубове за народни танци „Чанове”, „Нашенци“ и „Фламинго“. ФТТ „Найден Киров“ ще представят фрагмент от голямата постановка „Хърцои се женят“ с хореограф Богдан Донев и музика д-р Петьо Кръстев, чиято премиера ще бъде догодина по време на юбилейните концерти по случай 60-годишнината от създаването му.

  В конкурса ще се състезават деца до 14 години и младежи от 14 до 19 години, а компетентното жури, съставено от хореографите Ренета Стефанова, Боян Тончев и Цветомир Панчев, ще има нелеката задача да определи майсторите на фолклорния танц. В конкурсната програма, освен признанието на журито и аплодисментите на всички зрители в залата, победителите ще получат грамоти, както и атрактивни награди, осигурени от магазини „Кауфланд” - Русе.

  По традиция, публиката също ще има възможност да покаже танцовите си умения. В категория „Зрители“ всеки желаещ ще може да се включи в надиграването.

  Приз Мис и Мистър Танц 2019 също ще бъде връчен, като правото да се състезават за него ще имат класиралите се на първо, второ и трето място състезателни двойки, както и отличените в надпреварата на публиката.

  За поредна година ще бъде присъдена и престижната Награда за най-артистично присъствие, учредена от ФТТ „Найден Киров” на името на неговия основател – творецът и хореограф Иван Донев.

  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »