Сряда, 15 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.01.2020  » Приемат документи за подмяна на старите печки с екологични


  На 15-ти януари стартира приемът за документи за безплатна подмяна на старите печки на твърдо гориво с по-екологични – на газ, ток и пелети, съобщават от общинската администрация в Русе.

  Това ще стане в рамките на Интегриран проект по Програма LIFE  за подобряване на качеството на атмосферния въздух, одобрен от Европейската комисия. Той предвижда разработване и прилагане на Схема за преход към алтернативни форми за отопление на домакинствата.  Целевият брой домакинства за Община Русе, които участват в Схемата, е 1 468, от които 80 ще бъдат пилотно тествани тази година.

  Безвъзмездно по Схемата ще се финансират доставката на допустимото оборудване, монтажът му, обучението за експлоатация на оборудването, профилактиката на доставените уреди – еднократно за първата година след доставката и монтажа на отоплителния уред, както и гаранционното обслужване за петгодишен период. Условието е крайният бенефициент да спазва правилата за експлоатация и поддръжка, посочени в Договора с общината за доставка и монтаж на новото отоплително оборудване.

  Началната дата, от която ще започне приемът на документи за кандидатстване е 15 януари. Крайният срок е 16 март.

  Документите ще се приемат на адрес: ул. „Олимпи Панов“ №6, ет. 2, стая №13 от понеделник до петък от 15:30 ч. до 17:30 ч.

  За допълнителна информация: Местен информационен център на проекта: тел. 082/506793

  От Община Русе уточняват, че класирането не е на база ред на внасяне на документите.

  ПОКАНАТА за кандидатстване по Пилотната фаза на проекта за преход към алтернативни форми за отопление на домакинствата ще бъде оповестена на страницата на проекта в официалния сайт на Община Русе на 13.01.2020 г. Към нея ще се приложат всички необходими документи, които всеки собственик трябва да предостави, за да бъде допуснат до кандидатстване. За улеснение ще се  предоставят указания за кандидатстване.

  Старите замърсяващи отоплителни уреди, които са упоменати във формуляра за кандидатстване за текущия вид отопление, ще бъдат взети от общината и транспортирани за рециклиране и оползотворяване. Целта на предаването на старото оборудване е да се избегнат повторната му продажба и употреба.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »