Вторник, 25 Февруари 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  17.01.2020  » Ще зареждаме ли скоро всички устройства с един кабел


  Ще можем ли скоро да зареждаме всички видове телефони, таблети, четци на е-книги и други устройства с универсално зарядно? Да, ако европейските депутати постигнат консенсус и принудят Apple да изостави своя Lightning connector, с който се зареждат няколко устройства на Apple, пише Би Би Си.

  Още през 2014 г. Европейският съюз прие директивата за радиосъоръженията и призова за разработване на общо зарядно устройство. Това обаче и досега не се е случило по волята на технологичните гиганти и този  понеделник депутати призоваха Европейската комисия да ги принуди да приложат единен метод за зареждане, за да бъдат намалени отпадъците от остарели кабели, които са повече от 51 000 тона годишно.

  Европейските депутати ще гласуват въпроса на все още неопределена дата, но отсега Apple се обявяват против, като твърдят, че предложеният регламент ще затрудни иновациите и ще бъде неудобен за потребителите.

  Ако предложението бъде прието, ще се изисква въвеждането на нов метод на зареждане. Най-вероятно тогава Apple ще започне да използва кабела USB-C, с който работи и iPadPro 2019. Друга възможност е да се премахнат изцяло кабелите за зареждане и да се използва безжична технология. По-голямата част от новопроизведените телефони Android вече разполагат с USB-C портове. 

  Apple, заедно с 10 водещи технологични гиганти като Nokia и Samsung, подписаха меморандум за разбирателство през 2009 г. Те обещаха да осигурят USB зарядни устройства, съвместими с микро USB. Apple обаче се възползва от вратичка, която позволи на производителите да продължат да използват собствените си зарядни устройства, ако предлагат адаптер.

  Apple и много от нейните конкуренти, като Huawei и Samsung, вече пуснаха продукти, които зареждат безжично своите устройства. Въпреки че технологията е в начален стадий, това означава, че вече е възможно новата технология да се конкурира с традиционните методи за зареждане.

  Някои анализатори дори прогнозират, че Apple би могла да бракува напълно своите портове за зареждане, пускайки бъдещите модели iPhone и iPad единствено с безжичното зареждане.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net