Петък, 29 Май 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.01.2020  » Класика и джаз – от Русе и България до Кувейт в забележителна програма

  Вълнуващ успех за българската музика в Кувейт постигна концертът „Две сопрано пеят класика и джаз“, който се състоя на 19 януари в културен център Ярмук в столицата на държавата. Събитието се организира от платформата „Български музикални вечери в Кувейт / Bulgarian Music Nights in Kuwait“ #Bulgarianmusicnights с подкрепата на Посолството на България в Кувейт.


  Това съобщи специално за Арена Медиа сърцатият главен инициатор на събитието: кларинетистът Преслав Петков – русенец, който от 16 години живее и работи в арабската държава със съпругата си – сопраното Анна Карадимитрова. Музикант и преподавател, Преслав Петков преследва мечтите си, които се превръщат в реалност и прокарват мостове между континенти и култури.


  Представлението в препълнената зала става факт, благодарение на четирима първокласни български музиканти: Милица Гладнишка (вокал), Васил Спасов (пиано), Михаил Йосифов (тромпет) и Борис Таслев (бас), които завладяват публиката заедно с базираните в Кувейт блестящи изпълнители Анна Карадимитрова (сопрано), Преслав Петков (саксофон) и Собир Мухамадиев (ударни).

  Програмата включва и две арабски пиеси, специално аранжирани за джаз концерта от съвременни кувейтски композитори. Концертът е записан от Националната телевизия на Кувейт (KTV2) и се очаква скорошното му излъчване – за пръв път се случва такъв интерес от страна на държавната медиа към западна продукция. Ще бъде споделен и в Youtube канала Preslav Petkov в скоро време.

  Подробности за успешната преподавателска и изпълнителска кариера на русенеца Преслав Петков и неговата съпруга, сопраното Анна Карадимитрова в арабската страна очаквайте скоро в следваща публикация на Арена Медиа.

  Използваните в тази публикация фотоси са от многобройните ласкави визуални отзиви за събитието в социалните медии, courtesy Preslav Petkov, #Bulgarianmusicnights.

  Цвета НЕНОВА
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »