Вторник, 11 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  24.01.2020  » София Филм Фест кани на пътешествие във времето


  „Място на снимките – София“ е съвместен проект на Българската национална филмотека, Фотосинтезис и 24-тия София Филм Фест в партньорство със Столична община. Мулти-събитието кани киноманите и публиката, която винаги е готова да преоткрие красотата на нашата столица, на интригуващо пътешествие във времето.

  Непосредствено след официалното откриване на изложбата на 9 март (понеделник, 18:30 часа, Кафе-галерия „Фотосинтезис”, бул. „Васил Левски” № 57) е предвидено представяне на първия от избраните филми в „Одеон“ - „Софийска история“. Началният час е 20:00 и очакваме специални гости от снимачния екип – режисьорката Надя Станева, операторът Христо Тотев, актьорите Светла Тодорова, Анета Сотирова, Станислава Армутлиева, Васил Банов и др. Сюжетът проследява една любовна история, която идва ненадейно и протича бурно, а главната героиня ще трябва да открие каква е истинската цена на чувствата…

  На 10 март от 16:00 часа във фестивалната програма на „Одеон“ е включен филмът от далечната 1955 година „Това се случи на улицата“ на режисьора Янко Янков, по сценарий на Павел Вежинов, в който една от главните роли изпълнява несравнимият Апостол Карамитев, а прекрасната любов между него и Петрана Ламбринова предизвиква… улично задръстване в София.

  На 11 март очакваме публиката в „Одеон“ отново в 16:00 часа на среща с евъргрийна на Рангел Вълчанов, по сценарий на Богомил Райнов, заснет от Димо Коларов – „Инспекторът и нощта“ (1963), в който главните роли са поверени на младите Георги Калоянчев, Невена Коканова и Стефан Данаилов. В хода на разследването на едно мистериозно отравяне с цианкалий, криминалният инспектор неволно научава тайните на хората, свързани по някакъв начин с този случай…

  Един от най-обичаните български детски игрални филми безспорно е „Рицар без броня“ (1965) на Борислав Шаралиев, по сценарий на Валери Петров, изкусно заснет от оператора Атанас Тасев. Каним всички – малки и големи – почитатели на страхотната история, пресъздадена от малкия Олег Ковачев и неговия любим екранен вуйчо (в ролята - Апостол Карамитев), за нова среща със странния свят на възрастните, който съвсем не се подчинява на познатите му рицарски закони… Датата е 12 март, 16:00 часа, в програмата на 24 София Филм Фест, киното е „Одеон“.

  Последният от специалната селекция филми, чрез които ще се разходим по улиците на София преди няколко десетилетия, ще бъде представен на 13 март, от 16:00 часа – творбата е „Бариерата“ (1979) на режисьора Христо Христов, по сценарий на Павел Вежинов, чийто оператор е Атанас Тасев. Главните роли са поверени на Инокентий Смоктуновски и Ваня Цветкова, а историята отново е любовна, в която силата на чувствата е способна… да понесе героите над покривите на града.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »