Вторник, 14 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  24.02.2020  » Сниманият у нас Кръвта на пеликана с премиера на СФФ


  „Кръвта на пеликана“ e създаден по сценарий на Катрин Гебе, а главна героиня в нейната история е Вибке (Нина Хос) - тя отглежда и тренира полицейски коне в идилична ферма, където живее заедно с осиновената си дъщеря Николина (Аделия Оклепо). След много години чакане, Вибке осиновява второ дете, отново от България – петгодишната Рая (Катерина Липовска). Скоро чаровната Рая започва да проявява неочаквана и демонична агресия, като застрашава живота си и този на околните. Вибке ще трябва да премине много граници и да вземе необратими решения в борбата да защити децата си.

  Филмът изследва важни теми за родителството и пределите на майчината любов. Гебе се интересува от отношението на обществото към тези, които считаме за неприспособими. Филмът й е драма с елементи на хорър, който навлиза в много теми табу, без да дава еднозначен отговор на въпросите, които поставя.


  Германската звезда Нина Хос отново демонстрира таланта си в главната роля на майката в „Кръвта на пеликана“. Удостоена със „Сребърна мечка“ от Берлин 2007, тя блести с чар и майсторски превъплъщения в няколко филма на известния режисьор Кристиян Пецолд, сред които представените на София Филм Фест „Барбара“ (2012) и „Феникс“ (2014), както и в престижни американски продукции като „А Most Wanted Man“ и поредицата „Homeland“. Сред новите й проекти са „Criminal: Germany“ на Нетфликс, както и канадският сериал „Shadowplay“.

  В другите две главни роли на филма участват българските деца-актриси Катерина Липовска (6 г.) и Аделия Оклепо (10 г.) Двете момичета са избрани след продължителен кастинг измежду 500 деца. В подготовката за снимките в продължение на няколко месеца те учат немски език, езда и актьорско майсторство. Ролите им във филма са изключително сложни и многопластови и те се справят с талант и професионализъм, равностоен с този на партньорите им. Останалите роли са разпределени между немски и български актьори, сред които са Димитър Баненкин, Яна Маринова, Гергана Змийчарова, Албена Колева, Диян Манев, Елиза Токева.


  „Кръвта на пеликана“ е заснет в България през лятото на 2018 година. Най-важната локация е конна база Спарата, близо до Вакарел, която е декорирана като немска конеферма. Основната част от снимачния екип е от България. Художник на филма, заедно с немската художничка Зилке Фишер („Тони Ердман“), е Анна Боянова, а позицията художник по костюмите Кристина Томова споделя с германката Стефани Бикер (носителка на наградата на Европейската филмова академия 2016). Кастингът е дело на Симоне Бар и Александра Фучанска.

  Филмът е копродукция между немската компания Юнафилм на продуцентката Верена Грефе-Хофт и българската Мирамар филм на Илиян Джевелеков, Матей Константинов и Георги Димитров. Основен продуцент за Мирамар филм е Мила Войникова. „Кръвта на пеликана“ е подкрепен от Регионалния филмов фонд Хамбург FHSHB, BKM, DFFF, Българския национален филмов център, Международния фонд за копродукции ЕВРОИМАЖ.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »