Събота, 4 Април 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  26.02.2020  » Ирис-Русе-Ветерани отново златни призьори в Плоещ

  Плувците на „Ирис-Русе-Ветерани“ отново златни призьори в Плоещ, който бе домакин на Петия международен турнир по плуване за ветерани. Той бе организиран от местната Община със съдействието на местни фирми спонсори, съпричастни със заниманията и състезателните изяви на спортисти в зряла възраст, чиито цели са здравето и повишената им работоспособност.


  В турнира участваха състезатели от България, Гърция и Румъния. Тази година освен традиционно от Русе турнирът бе уважен и от още много български плувци ветерани от Варна, Бургас, Пловдив, Силистра, София и Козлодуй, което сюрпризира румънските домакини и потвърди,че българското ветеранско плуване се намира в отлична кондиция и в небивал подем. Елитният ветерански клуб „Ирис“, представен от 24 плувци /16 мъже и 8 жени/, направи поредното си силно представяне в двудневната тежка надпревара!

  Програмата включваше одобрени от Международната федерация по плуване дисциплини - 50 и 100 м от всички стилове, 200 м свободен стил и 100 м съчетано плуване. За отбелязване е, че в Румъния няма организирано ветеранско плуване в национален мащаб, както в България, и турнирите - колкото и да са добре организирани и силни като резултати, са въпрос на локална /местна/ организация. Допреди 4-5 години в Румъния се провеждаха поне 45 ветерански плувни състезания годишно /почти всяка седмица!/. През 2020 г. в северната ни съседка ще се проведат около 10 състезания, но само на нови басейни, построени или обновени в последните пет години.

  Домакините познаваха русенските плувци от предходните четири турнира, когато те изненадаха и респектираха румънската плувна ветеранска школа. Общо златните медали за Русе са 48. Доайенът Тодор Керчев-Паная отново „поведе хорото“ – с четири отличия, но този път в конкуренцията на Ия Ковачева, Надя Цанева, Велина Ханджиева и Веселин Василев, които също завоюваха по четири златни медала.

  Безспорни победители и златни медалисти са също Анна Гончарова, Илиян Цанков и Пламен Георгиев /с по 3 най-високи отличия/, Емилия Данева, Маргарита Попова, Нина Стоянова, Моника Вучева, Камен Марков и Ивелин Иванов /с по 2/, Стефка Виденова, Симеон Симеонов, Николай Ханджиев, Димитър Котоманов, Светломир Иванов, Мирослав Гочев, Иван Грозданов, /с по 1/. Медали завоюваха още Елена Тинчева, Валентин Лилов и Николай Яковчев. Ветераните на „Ирис“ спечелиха и единствената плувна щафета 4 х 50 св.стил в състав Пламен Георгиев, Велина Ханджиева, Моника Вучева и Николай Яковчев.

  Отличното представяне на русенските плувци за пореден път остави силно впечатление. Затова и не изненадва фактът, че те са канени за участие в още редица международни стартове, като следващите са в Гърция /Серес/, Испания /Палма Де Майорка/, Украйна /Одеса/, както и на европейското първенство за ветерани плувци в Будапеща, Унгария.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »