Понеделник, 26 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.03.2020  »  ГЕРБ с предложения до Пенчо Милков против COVID-19


  Общинското ръководство на ПП ГЕРБ изпрати отворено писмо до кмета Пенчо Милков за това какви мерки трябва да бъдат предприети във връзка с увеличаване на броя на заболелите от COVID-19 у нас. Те са разделени на социални, мерки за бизнеса, за живота и здравето на служителите и други.

  Социални мерки, в защита живота и здравето на населението:

  Да бъде въведено безплатно паркиране във всички зони за кратковременно паркиране до отмяна на извънредното положение.

  Разписанията на автобусните линии да се увеличат, а не както са разредени към настоящия момент. По този начин няма да има струпване на хора в превозните средства, като същевременно ще се избегне събирането на големи групи от хора по спирките;

  Картите за пътуване в градския транспорт на хората в неравностойно положение, които изтичат до 29.03.2020 г. автоматично да бъдат удължени, без да е необходимо въпросната рискова група наши съграждани да посещават на място касите на Центъра за управление на обществения градски транспорт;

   Пропуските, издавани на хората в неравностойно положение, се издават до края валидността на ТЕЛК-а, т.е. съществуват голям брой, които изтичат през този период на пандемия. Предлагаме срокът им да бъде удължен до отмяна на извънредното положение;

  Мерки, в подкрепа на бизнеса:

  Тротоарното право, заявено и платено от търговците в началото на месец март, но неизползвано, поради въведеното извънредно положение, да бъде удължено за срока, в който не е използвано или за по-дълъг период;

  Наемите на наетите помещения, общинска собственост, да не се дължат от търговците/ или платените такива да бъдат сторнирани.

  Мерки, защитаващи живота и здравето на служителите:

  Предвид препоръките на Националния щаб и разглеждания по комисии законопроект за мерките по време на извънредно положение, да се създаде организация по изпълнение Заповедта на Министъра на здравеопазването, а именно: Всички работодатели в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност въвеждат дистанционна форма на работа за служителите си. Ако това е невъзможно, работодателите организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в т.ч. филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания.

  Ръководителите на административни структури и работодателите осигуряват безопасни и здравословни условия за работа на работните места и удостоверяват безпроблемното функциониране на съответното работно място с отчитане на свършената работа.

  Други мерки:

  Препоръчваме на кмета на Община – Русе да създаде организация за предприемане на мерки по установяване на граждани и служители на Община – Русе, както и управители на общински предприятия, чиито близки и роднини са се завърнали от райони /градове и държави/, представляващи потенциална опасност от зараза с COVID – 19.

  Още веднъж апелираме да се работи за спешно изграждане на повишена лична отговорност и разумно поведение сред гражданите в тези кризисни условия.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »