Сряда, 23 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  07.04.2020  » За сигурност при заседанията и онлайн комисии настояват от ГЕРБ


  Заседанията на Общинския съвет в Русе да се провеждат в помещение, изрично отговарящо на разпорежданията, обективирани в Заповеди на Министъра на здравеопазването, съобразено с въведените противоепидемични мерки. За това настояват общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ. Промяната може да стане след изменение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Русе, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

  Това се налага поради фактическите усложнения по обезпечаване провеждането на заседанията на съвета и на комисиите, предвид нуждата от вземане на специални противоепидемиологични мерки за предпазване от зараза с COVID - 19, които същевременно не дават гаранция  за ефикасността им.

  При провеждането на заседанията трябва да бъдат спазени брой присъстващи, разстояние помежду им, дезинфекция на помещението и повърхностите, възможност за естествено проветряване и др.

  От партията предлагат и при обективна необходимост, заседанията на комисиите да се провеждат чрез осъществяване между членовете на електронна комуникация в реално време, осигуряваща им аудио или видеоконферентна връзка, или текстова връзка чрез размяна на електронни изявления.

  В този случай, председателят на комисията уведомява членовете на комисията за техническия способ и за началния час на заседанието. Техническият способ трябва да осигурява възможността за персонална идентификация и ясно изразяване волята на всеки един от участващите в работата на комисията съветник и гражданин.

  Предлаганата с настоящото предложение промяна, ще доведе до по- голяма ефективност в работата на съветниците, а оттам и на съвета като цяло, смятат от ПП ГЕРБ. Ситуация като настоящата сочи към това, че именно физическото присъствие на съветниците, в хипотезата на физическото им явяване на определено физическо място в помещение в сграда, съставлява риск за здравето на съветниците и на хората, с които те имат контакти. В случая, здравето на хората е от първостепенно значение, като визираме факта, че се касае за изключително опасно респираторно заболяване, при което заразата се предава лесно, по въздушно-капков път.

  АРЕНА

   

   

   

  «  Обратно към новините



 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА



 • всички интервюта  »