Сряда, 28 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  09.04.2020  » Музеите са затворени, но работят с повече онлайн съдържание


  Мрежата от европейски музейни организации NEMO проведе проучване на въздействието на ситуацията COVID-19 върху музеите в Европа, а резултатите могат да се видят тук.

  Над 650 музея от 41 страни досега са отговорили на проучването, сред които и Русенския музей. Повечето музеи в Европа и по целия свят са затворени за посетители, но работят. Затварянето на врати за обществото води до драстична загуба на доходи за много музеи. По-големите музеи и музеите в туристически райони отчитат загуби от 75-80%.

  Повече от 60% от музеите са увеличили присъствието си онлайн, тъй като са били затворени поради социални мерки за дистанциране, но едва 13,4% са увеличили бюджета си за онлайн дейности. Повечето музеи използват социалните медии повече от преди, като работят с hashtags и представят отделни предмети пред своята аудитория. Освен това се увеличават виртуалните турнета и онлайн изложбите.

  40% от музеите, отговорили на проучването, забелязват засилени онлайн посещения. От тях 41% отбелязват увеличение на посещенията до 20% седмично на уебсайта си, 38% отбелязват увеличение до 50%, 8% отбелязват увеличение до 100%, докато 13% от музеите са отбелязали увеличение  до 500% седмично.

  Много от музеите обмислят да станат по-активни в подкастите, съдържанието на живо и създаването на игри. Това насочва развитието на музеите, към търсене на обратна връзка и ангажираност на онлайн аудитории.

  NEMO моли заинтересованите страни да увеличат своите цифрови усилия в бъдеще, след този период на екстремни мерки - с безпрецедентна цифрова активност. Създаването на цифрови услуги и дейности на музеите и ангажирането на цифровата аудитория са фактори за успех и се оказват все по-важни всеки ден.

  Новите методи на работа в музеите, предизвикани от тази криза, трябва да се разглеждат като основа за бъдещи, по-гъвкави методи на работа в музеите като цяло.NEMO призовава правителствата на всички нива да инвестират в европейските музеи сега и в бъдеще, да смекчат загубите и да подкрепят това, което ни свързва, докато толкова много други неща ни разделят.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »