Петък, 29 Май 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  13.04.2020  » Над 2700 души са поставени под карантина в Русенско


  От началото на въведеното извънредно положение на територията на страната общият брой на хората, които са били поставени под карантина в областта вече надхвърли 2700. Понастоящем под карантина се намират 1168 души, а за други 1546 тя вече е изтекла.

  Извършват се ежедневни проверки, като за случаи на нарушение до момента са образувани 6 досъдебни производства и 16 проверки, които се докладват по компетентност на прокуратурата. Отделно само през вчерашния ден са съставени 10 акта за неспазване на наложените мерки. Сред най-често срещаните нарушения е струпването на хора на едно място. Съответно на установените лица ще бъдат наложени законово определените санкции.

  Що се касае до шестте изградени контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните точки на Русе, то на тях всеки ден се връщат между 60 – 80 моторни превозни средства, тъй като напускането на съответното населено място е само при възникнала неотложна необходимост.

  Това стана ясно от провелата се днес среща между областния управител Галин Григоров, неговия заместник Валентин Колев, ръководството на Областната дирекция на МВР и директора на Териториалната дирекция на Държавна агенция „Национална сигурност“ Георги Георгиев.

  Припомняме, че съгласно заповед на министъра на здравеопазването на всички публични места, независимо дали са на открито или закрито, всеки трябва да носи предпазна маска. Забранено е посещението на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити места. Собствениците на домашни любимци могат да извеждат своите животни в обособените за това зони, но е забранено струпването на едно място. В тази връзка екипи на полицията следят стриктно за спазване на въведените ограничения. Има и пешеходни патрулни екипи в централната градска част, кварталите, в районите на големите хипермаркети, на ЖП гарата, болничните заведения и автогарата. Извършват се проверки за присъствие на хора в обекти, за които е въведена забрана за посещение.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »