Понеделник, 10 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  17.04.2020  » Нов случай на заразен с коронавирус има в Русе


  Един нов случай на заразен с коронавирус има в Русе. Това съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб председателят му и началник на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. 42 нови заразени за денонощието, общият брой заболели са 825.

  227 са в лечебни заведения, 37 са в интензивни отделения. Няма нови области. Трима са починали за денонощието. Най-много са случаите в София - 495 случая, 136 са в болница, 24 са в интензивни отделения.

  Новият пациент с коронавирус в Русе е жена на 28 години. Преди около седмица е проявила симптоми като болки в гръдната област, слаба кашлица и повишена температура в порядъка до 38.5 градуса. Към момента жената е в добро здравословно състояние, като тя е поставена под домашна карантина за период от 28 дена.

  Установени са две контактни лица – мъжът, с когото живее на семейни начала и неин колега от местоработата й. И на двамата са взети проби, като резултатът от изследването за COVID-19 на мъжа, с когото живее се очаква да стане ясен по-късно през деня. Колегата й от офиса, в който е работила, е с отрицателна проба. Важно е да се отбележи, че в съответната фирма са работили само двама души, а именно тя и колегата й, който е с отрицателна проба.

  Двете контактни лица са поставени под 14-дневна карантина, като в случай че приятелят на пациентката излезе с положителна проба, то на него също ще му бъде наложена 28-дневна карантина. Взети са всички необходими мерки за социална изолация, в т.ч. и тримата получават храна и всичко необходимо от свои близки без да имат пряк контакт с тях.

  Общият брой на лицата, поставени под карантина в Русенско от началото на въведеното извънредно положение в страната е 2886, като понастоящем под карантина в региона се намират 1056 лица, а за други 1830 тя вече е изтекла.

  Продължава извършването на съвместни проверки за спазване на разпоредбите на Националния оперативен щаб.

   

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »