Петък, 25 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  16.05.2020  » Единственото кино в Русе няма да отвори врати


  Единственото кино в Русе няма да отвори врати и след 18 май, когато трябва да отворят всички молове в страната, както разпореди премиерът Бойко Борисов. Разпореждането е на Синема Сити и важи за всички техни кина в страната, чието отваряне се отлага.

  Киносалоните на веригата ще заработят отново, когато падне ограничението за запълване на 30% от капацитета на залите и те възвърнат пълния си обем от работа и посещаемост.

  "Предвид ситуацията и сегашния регламент за отваряне на кината, с който компанията изцяло се съобразява, Синема Сити обяви, че при тези ограничения, няма да е оправдано финансово да отвори обектите си. Компанията отлага отварянето им за момента, в който обстоятелствата ще позволят да се работи при по-малко ограничения. 

  Основните причини за взетото решение са две: Едната е, че няма потвърдени премиерни дати за предстоящите блокбъстър заглавия, и компанията смята, че няма смисъл да отваря, без да има устойчив поток от нови филми. Когато датите за премиерите на големите филми бъдат обявени, информацията за отваряне на киносалоните ще бъде актуализирана своевременно.

  На второ място е запазването на рентабилност, докато се работи в съответствие с новите разпоредби за здраве и безопасност. За съжаление, при сегашните ограничения и заложен допустим капацитет на залите, отварянето и функционирането на киносалоните не е възможно по икономически причини", съобщават още от компанията.

   „Много ни се иска да отворим кината си възможно най-скоро и да предложим на нашите потребители страхотно кино преживяване, такова, каквото са свикнали да получават при нас - с разнообразие от хитови заглавия, пуканки и освежаващи напитки. За съжаление настоящата ситуацията не ни позволява това и след внимателно обмисляне, датата на отваряне се отлага до момента, в който можем да предложим услугите си в безопасна среда”, казаха от Синема Сити.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »