Четвъртък, 4 Март 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  07.07.2020  » ГЕРБ отново искат комисиите да се провеждат онлайн


  Общинските съветници от ПП ГЕРБ разпространиха своята позиция заседанията на комисиите да се провеждат онлайн, предвид заразяването на кмета Пенчо Милков с Covid-19, което беше обявено официално вчера и евентуалното създаване на огнище на болестта в Областна и Общинска администрации. В позицията се казва:

  Изключително сме притеснени и разтревожени от ситуацията в Община Русе, след заразяването на кмета Пенчо Милков с Covid-19, което беше обявено официално вчера. Призоваваме да се вземат всички законови мерки, за да се предотврати заразяването на още служители и да се избегне създаването на огнище в сградата на Общината.

  Групата на ПП ГЕРБ никога не е подценявала ситуацията с извънредната обстановка и винаги е спазвала всички епидемиологични мерки. В тази връзка, повече от всякога продължаваме да настояваме за провеждане на заседанията на комисиите онлайн, а за сесиите на Общински съвет – Русе да се ползва една от просторните зали на Русенски университет „Ангел Кънчев“ или Канев център, които отговорят на условията за работа по време на пандемия.

  В края на вчерашния ден бяхме уведомени, че днес няма да се проведат заседания на постоянните комисии, а за това дали и кога ще има сесия, тепърва ще се вземе решение. Ако предложението на ПП ГЕРБ за онлайн работни заседания беше прието още преди два месеца, когато всъщност беше направено, днес нямаше да сме изправени пред сериозното предизвикателство дали и как ще продължи нашата работа.

  Припомняме, че на сесията през месец май ГЕРБ внесе предложение в Общинския съвет за създаване на временна комисия, която да подготви промени, свързани с изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Русе, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация. Промените са свързани с електронното гласуване на заседания на комисии и сесии.

  Предложението бе прието, но заседанията на комисията изискват време и все още промяната не е факт.

  Припомняме още, че нашият колега проф. Михаил Илиев още на сесията през месец април направи демонстрация на техническата възможност за работа от разстояние при провеждане на заседанията на комисиите и сесиите чрез използването на надеждна платформа, но предложението не бе прието.

  Уважаеми колеги,
  Днес повече от всякога трябва да обединим усилията си, за да се преборим с Covid – 19. Нека проявим здрав разум и прагматизъм, а не политически инат и да направим всичко по силите си, за да излезем по-силни от тази ситуация. Апелираме, в момент като този, когато е застрашено здравето на всеки един гражданин, да сме над политиката и да покажем воля и характер.

  До приключване на извънредната ситуация в страната, настояваме заседанията на комисиите да се провеждат онлайн, а сесиите на Общинския съвет да са в друга подходяща зала, в която да има достатъчно място за дистанция помежду ни.
  Вярваме, че този път ще бъдем чути.

  Не на последно място, пожелаваме бързо оздравяване на кмета на Община Русе г-н Пенчо Милков и пожелаваме на всички свои колеги да са здрави!

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »