Сряда, 27 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.07.2020  » Д-р Николова РЗИ: Небрежно е поведението на кмета!


  „Една небрежност за мен е допусната, която не би трябвало. Би трябвало още в самото начало на симптомите да вземе мерки и да се изследва“. Така директорът на РЗИ в Русе Маргарита Николова коментира поведението на кмета на Русе Пенчо Милков, след като е проявил първи симптоми на коронавирус още на 2 юли, а се е тествал едва четири дни по-късно, като до тогава е провеждал срещи и съвещания.

  Тя отдаде това на ангажиментите му като кмет на общината, но по-думите й, това ни най-малко не го оправдава. Заедно с и.д. областния управител Валентин Колев двамата съобщиха данни за обстановката в региона.

  Активните случаи на коронавирус в област Русе са 29, като от тях към момента девет са хоспитализирани, а двайсет са на домашно лечение. От всички активни 29 случая в момента шест са безсимптомни, а 23 проявяват различни симптоми. Сред най-често срещаните са кашлица, хрема, субфебрилна температура и отпадналост.

  И към момента продължава изследването на контактните лица на новоустановените случаи. Само през вчерашния ден 37 предписания за оставане под 14-дневна домашна карантина са издадени от страна на РЗИ, а днес предстои връчването на още 25. Установени са и контактните лица на кмета на Община Русе, които са от област София. Става дума за двама души – началника на политическия кабинет на министъра на отбраната, както и началника на Централното военно окръжие.

  Снощи в УМБАЛ „Канев“ е починала 72-годишна жена от село Вазово, област Разград. Сред придружаващите й заболявания са били хипертония, диабет и надномерно тегло. Припомняме, че положителната PCR проба на жената беше обявена на 19-ти миналия месец. Ден по-късно тя е била прехвърлена от инфекциозното отделение в интензивния сектор за COVID-19 към Университетска болница „Канев“, където е била интубирана.
  Заместник-областният управител на Русе Валентин Колев призова жителите на региона да бъдат максимално отговорни към себе си, към близките си, да бъдат мислещи хора и да реагират така, както налага реалността, в която живеем.

  Културните събития в общината се отменят до края на седмицата.
  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »