Неделя, 9 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  13.07.2020  » 62-ма души са болни от коронавирус в Русе
  По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта е констатиран нов случай на лице, заболяло от коронавирус. Става дума за 27-годишен мъж от Русе. Той не проявява симптоматика и за момента се намира под домашна карантина. Новоконстатираният случай ще бъде обявен в Единния информационен портал най-вероятно през утрешния ден.


  Общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 62-ма души, като от тях активни са 42-ма. Понастоящем на домашно лечение са намират 27 души, а други 15 са хоспитализирани, от които един е интубиран. Касае се мъж на 67 години от гр. Русе, чийто положителен резултат от PCR-теста беше обявен на 9-ти този месец. Припомняме, че той беше в увредено общо състояние и поради това беше приет на лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, но от вчера е преведен в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“, където е интубиран. Мъжът е с пневмония и придружаващи заболявания.

  Що се касае до разпределението на активните случаи по населени места от региона то се запазва почти същото и е както следва – 38 от гр. Русе и по един от градовете Борово и Бяла, а също и по един от селата Щръклево и Кацелово.

  Интересен е и фактът, че от активните случаи 40% са мъжете, а жените са 60%, което като бройка означава съответно 17 и 25. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 36 са жените, а мъжете са 26, което в проценти е респективно 58% и 42%.
  Към момента поставените под карантина в областта лица са 669, а за други 6039 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6708.

  Същевременно в трите лечебни заведения в Русе – двете университетски болници „Канев“ и „Медика Русе“, както и в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ на лечение са общо осем пациенти от Разградска област и един от област Търговище.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »