Вторник, 27 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  29.07.2020  » Нов случай с COVID-19 - 39-годишен мъж от Русе

  По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта е констатиран още един нов случай на лице, заболяло от коронавирус. Това е 39-годишен мъж от Русе, който е без сериозни оплаквания и към момента е под домашна изолация. Не е установена епидемична връзка между него и някои от предходно обявените случаи. На домашно лечение се намират 59 души, а други 35 са хоспитализирани, което означава, че общият брой на активните случаи за областта е 94, а от началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в Русенско станаха 156.


  Важно е да се знае, че в Единния информационен портал за изминалите 24-часа са обявени 5 нови случая за региона, но подробна информация за тях, както и за останалите случаи беше дадена още през вчерашния ден от Областния оперативен щаб. Случаят, описан по-горе относно 39-годишния мъж от Русе най-вероятно ще бъде въведен в системата по-късно през деня и ще бъде видим през утрешния ден.


  Сред добрите новини е, че за последните 24-часа броят на излекуваните се увеличи с още петима, което означава, че излекуваните от коронавирусна инфекция в Русенско от вчера до днес станаха 8, а общият им брои от началото на пандемията вече е 58.

  Продължава поетапното изследване с PCR тестове в дома за стари хора „Възраждане“ в Русе, като се очаква да излязат резултатите от 79 проби, от които 72 са от обитатели на социалното заведение, а другите седем от персонала, работещ там. Пробите са вземани по различно време и резултатите от тях няма да могат да бъдат обявени наведнъж.


  По последни данни заболелите от коронавирус от дома за стари хора са 23-ма, като 6 от тях са от персонала, а останалите 17 са обитатели – 9 жени и 8 мъже на възраст между 70 и 90 години. 80-годишният мъж от социалната институция, който беше интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“ почина вчера.


  13 от обитателите на социалното заведение са хоспитализирани в Университетска болница „Канев“, като един от тях е на кислородна терапия, но за момента не се налага да бъде интубиран, други двама са в УМБАЛ „Медика Русе“, а една жена на 77 години, чиято положителна проба беше съобщена на 26-ти този месец и която беше в домашен отпуск остава под домашна карантина. От персонала на дома на болнично лечение продължават да бъдат шофьорът на линейката и електротехникът като те се намират съответно в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ и в УМБАЛ „Канев“. Двете санитарки, медицинската сестра и трудотерапевтката остават под домашна карантина. Няма и нови констатирани случаи на заболели от COVID-19 в шивашката фирма в Русе, в която през предходните няколко дни бяха регистрирани осем заболели от административния персонал на предприятието.

   
  Отново по данни на РЗИ жител на област Русе, който е с потвърдена коронавирусна инфекция, е поставен под карантина на посочен от него адрес в област Разград, а също така жител от друга област е карантиниран на посочен от него адрес в област Русе.От активните случаи 43% са мъжете, а жените са 57%, което като бройка е съответно 40 и 54.

  Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 90 са жените, а мъжете са 66, което в проценти е респективно 58% и 42%. Към момента поставените под карантина в областта лица са 212, а за други 6878 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 7090.
  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »