Четвъртък, 1 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  03.08.2020  » 236 с диагноза COVID-19 в Русенска област


  За последното денонощие в областта са констатирани три нови случая на коронавирус. Става дума за двама мъже на 29 и 73 години, както и една жена на 76-годишна възраст. 73-годишният мъж е от гр. Борово и той е хоспитализиран в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. За сега пациентът е в умерено тежко състояние и е на кислородна терапия. 29-годишният мъж, както и 76-годишната жена са под карантина в други области, тъй като не живеят в Русенско.


  Сред добрите новини е, че за последните 24-часа броят на излекуваните се е увеличил с още трима, което означава, че общо излекувани са 77 души.

  Отчитайки новообявените случаи от днес диагностицираните с COVID-19 в област Русе от началото на пандемията станаха 236, като активните случаи са 152. От тях 45 са на болнично лечение, а другите 107 са под домашна изолация.

  От активните случаи 36% са мъжете, а жените са 64%, което като бройка е съответно 55 и 97. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 147 са жените, а мъжете са 89, което в проценти е респективно 62% и 38%.

  Към момента поставените под карантина в областта лица са 263, а за други 6958 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 7221.

  Няма новоконстатирани случаи на COVID-19 в дома за стари хора „Възраждане“ в Русе. Общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение остава 90 души, от които 83-ма обитатели и седем души персонал. За съжаление от посочените 83 потребители на социалната услуга с положителен PCR тест за коронавирус смъртните случаи са вече три.

  24 са настанени в лечебни заведения, като 21 от тях са в Университетска болница „Канев“, а трима в УМБАЛ „Медика Русе“. 16 души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, други 38 обитателя на дома за стари хора са изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение, а двама души без оплаквания, които са били в домашен отпуск остават под домашна изолация. От персонала на дома на болнично лечение продължават да бъдат шофьорът на линейката, електротехникът и едната санитарка, а от вчера на болнично лечение в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“ е и 63-годишната жена, работеща в социалната институция като трудотерапевт. Другата санитарка, медицинската сестра и социалният работник са под домашна карантина.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    25.09.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  25 септември - 1 октомври

  всички интервюта  »