Четвъртък, 1 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  07.08.2020  » 249 с коронавирус от началото на пандемията, 8 са починалите в Русенска област


  По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани два нови случая на коронавирус. Това са мъж на 29-годишна възраст и жена на 48 години. И двамата са от Русе, като за момента се намират в добро общо състояние и затова са поставени под домашна изолация. 48-годишната жена работи като социален асистент в дома за стари хора „Възраждане“. Тя е изследвана за COVID-19 още на 22-ри юли, но тогава резултатът от теста й е бил отрицателен. Последното й посещение в социалното заведение е било на 4-ти този месец. Изследването вчера се е наложило по повод оплаквания, типични за коронавирусната инфекция.

  Две жени на 78-годишна възраст от Русе с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Едната от тях е от дом за стари хора „Възраждане“. Тя е била хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Необходимо е да бъде отбелязано, че жената е имала редица предшестващи заболявания, сред които сърдечна недостатъчност, хипертония и диабет. Другата починала на 6-ти август жена също е имала множество придружаващи заболявания. Тя е била хоспитализирана в Университетска болница „Медика Русе“.

  Смъртните случаи на хора с коронавирусна инфекция от област Русе станаха осем. Четири от тях са от дома за стари хора „Възраждане“, а останалите четири са при двама мъже на 67 и 79 години от Русе, мъж на 50-годишна възраст от Борово, както и при 78-годишна жена също от Русе, която е починала през вчерашния ден.

  Общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение стана 92 души, от които 83-ма обитатели и девет души персонал. 29 са настанени в лечебни заведения, като 24 от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, а други двама в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

  14 души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, други 33 обитатели на дома за стари хора са изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение, а трима души без оплаквания, които са били в домашен отпуск остават под домашна изолация. От персонала на дома на болнично лечение продължават да бъдат електротехникът, една от санитарките, както и 63-годишната жена, работеща в социалната институция като трудотерапевт.

  За последните 24-часа броят на излекуваните се е увеличил с още девет души, което означава, че общо излекувани са 104 души. Отчитайки новообявените случаи от днес диагностицираните с COVID-19 в област Русе от началото на пандемията станаха 249, като активните случаи са 136. От тях 49 са на болнично лечение, а другите 87 са под домашна изолация.

  Към момента поставените под карантина в областта лица са 205, а за други 7062 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 7267.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    25.09.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  25 септември - 1 октомври

  всички интервюта  »