Събота, 28 Ноември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели
     28.11.2020 - ВиК-Русе спира визуалното отчитане на водомерите
  Вижте начините за отчет и плащане

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.10.2020  » Текат превантивни ремонти и се маркират пътища в региона

  Превантивен ремонт на 5-километровия път Новград - Джулюница, който ще продължи напролет с допълнителна реконструкция по пътя за Кривина, започна преди дни.


  Работниците бяха посетени днес от народния представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев, кмета на селото Диана Копчева и кмета на Община Ценово д-р Петър Петров. Малко по-късно бе направена инспекция и на продължаващия превантивен ремонт на 21-километровия път от разклона на Долапите до Червен.


  Алтернативният маршрут на главния път до Иваново от години беше в лошо състояние. В същото време се поставя и временна маркировка на различни участъци по пътя Русе - Бяла, който също се реконструира основно.


  Нови работни места ще бъдат създадени в Новград, в “Агрола Екоинвест” - предприятие за преработване на плодове с локална пречиствателна станция. До следващото лято инвестицията на мястото на бившия бригадирски лагер трябва да е приключила успешно. Пролетта на следващата година ще е готов и паметникът-чешма на загиналите във войните, финансиран от общинския бюджет, Министерство на отбраната и лични дарения.


  Народният представител посети и пенсионерите от клуб „Янтра“ в Новград с председател Димка Танева. „Благодаря на всички, които се отзоваха и поставиха въпроси, свързани най-вече с пенсионната система, с направеното до момента и това, което предстои да се случи в Новград“, заяви Нунев. В дискусията се включи и кметът на Община Ценово д-р Петров, който допълни, че започва ремонт на музея в селото, реконструирани са улици, ремонтира се залата на Социалния патронаж, а детските градини в общината вече са безплатни.

  Стартира и инвестиция за фотоволтаичен парк край Новград, който ще осигури работа за още хора.

  Пресцентър ПП ГЕРБ
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »