Вторник, 22 Юни 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  26.10.2020  » 79 предупреждения в Русе за неспазване на COVID мерките
  Продължават проверките за спазване на всички противоепидемични мерки в Русе и региона, разпоредени от Министерството на здравеопазването и Областния оперативен щаб. За изминалата седмица служителите на Областната дирекция на МВР са извършили 356 проверки на лица за спазване на наложената им домашна карантина. В резултат от масираната акция не са установени нарушения, свързани с неспазване режима на домашна карантина.

  Въпреки това само за почивните дни до днес на обед са съставени 79 предупредителни протокола за неспазване на противоепидемичните мерки. Сред най-често срещаните нарушения са неносене на маски, както и струпване на много хора на едно място, без да се спазва необходимата дистанция от минимум 1.5 м. между всеки. При повторно нарушение всяко лице ще бъде санкционирано.

  Това стана ясно от проведен разговор между заместник областния управител Свилен Иванов, който временно изпълнява длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб и директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов.

  И към момента униформените осъществяват контрол за носенето на защитни маски за еднократна или многократна употреба или друго средство за защита, покриващо носа и устата /в т.ч кърпа, шал, шлем и т.н./ в закрити обществени места. Също така обект на проверки са транспортните средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп граждани, както и железопътни гари и автогари, търговски и други обекти, където се събират повече хора, съгласно разпорежданията на здравното министерство. Паралелно служителите на реда продължават и дейностите си по отношение проверките на лицата поставени под карантина, съгласно създадената вече организация, съвместно с представители и на други институции като Регионалната здравна инспекция и общинските власти.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »