Вторник, 26 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.12.2020  » 144 са новите с COVID-19, 20 починаха за ден в Русе

  144 са новите случаи на COVID-19 в област Русе за изминалото денонощие, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 125. От останалите 19 случая 7 са в община Сливо поле, 4 в Две могили и 3 в Иваново. По двама заразени има и в общините Бяла и Ветово. Един нов случай има и в Борово. За последните 24 часа няма новозаразени в Ценовско.

  Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 4931 души, а активните случаи са 2313. По последни данни към момента общо 467 души се намират на лечение в болниците от региона, като 25 от тях са на интензивно лечение.

  Същевременно през вчерашния ден са оздравели 27 души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 2451.

  За съжаление вчера беше отбелязан черен рекорд. 20 души, от които 12 мъже и 8 жени с положителен PCR тест за коронавирус са починали.

  Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 167, от които 93 мъже и 74 жени на възраст между 27 и 98 години. Необходимо е да бъде отбелязано, че по-високият брой заразени в областта би могъл да се дължи на това, че през почивните дни по-голямата част от лабораториите, които правят PCR тестове не работят. Въпреки това е важно да се посочи, че споменатите по-горе смъртни случаи са за изминалото денонощие, а не за периода от събота до сега.

  Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на 6-то място по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (град), Пловдив, Варна, Стара Загора и Бургас, а след Русенско се нареждат Благоевград, Враца и Велико Търново, като разликата между последните две области е само един случай. С най-малко нови случаи за изминалото денонощието са областите Видин и Кърджали – с по седем новозаболели във всяка.
  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »