Четвъртък, 4 Март 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.01.2021  » Участниците в Европейски ден на спорта с награди
  Повече от 1900 ученици и 141 преподаватели от 14 учебни заведения на територията на област Русе се включиха в инициативата Европейски ден на спорта, която се проведе на 25-и септември миналата година за шести пореден път в страната. Те имаха възможността да практикуват всякакви видове физическа активност, спорт и игри, но при стриктно спазване на наложените противоепидемични мерки.


  Поради ограниченията и невъзможността за събиране на едно място на повече хора специално внимание беше отделено и на широкото отразяване на всяко от събитията в социалните медии. Независимо от пандемията няма сериозна разлика в бройката на участниците в инициативата през последните години в региона.

  Училищата от Русенско, които избраха да се присъединят към начинанието са ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Отец Паисий“, Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“, СУ „Възраждане“, СУ „Йордан Йовков“, СУПНЕ „Фридрих Шилер“, Начално училище „П.Р. Славейков“, както и професионалната гимназия в Бяла, ОУ „П.Р. Славейков“ в Обретеник, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Полско Косово, а също така АГ „Гео Милев“, МГ „Баба Тонка“ и ОУ „Иван Вазов“. Последните три училища се нареждат сред отличниците в областта, като от ОУ „Иван Вазов“ са провели девет различни събития в рамките на три часа, а в тях са участвали над 400 деца.

  14-те училища от региона ще получат сертификати за участие от организаторите сдружение „БГ Бъди активен“. От там осигуряват и онлайн достъп до наръчници, презентации и други електронни ресурси, които могат да бъдат в помощ на учебните заведения при организирането на спортни празници.

  На национално ниво част от инициативата са били 390 учебни заведения, над 77 000 ученици и близо 8000 преподаватели. Амбицията на организаторите е тази година всички учебни заведения от България на 24-и септември да станат част от Европейския ден на спорта в училище.
  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »