Неделя, 18 Април 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  02.03.2021  » УМБАЛ Медика с инициатива за ранно детско развитие
  УМБАЛ „Медика Русе“ и КиндиРу - Русе стартират съвместна инициатива, посветена на ранното детско развитие. От втори март 2021 г. нататък всяко бебе от русенска област, родено в болницата, ще получава подарък от Академията за бебета, деца и родители – ваучер за 3 безплатни посещения на клас „Платипус“. Майките ще получат текстилна чантичка, в която могат да носят принадлежностите на бебето за заниманията.
  Екипът на УМБАЛ „Медика Русе“ се стреми да превърне раждането и първите моменти с бебето в едно щастливо, спокойно и ведро преживяване за майката. За да се чувстват родилките спокойни, са настанени в чисти и топли стаи със собствен санитарен възел, оборудвани с всичко необходимо както за тях, така и за детето. След самото раждане, за да може майката да си почине, медицинските сестри предлагат да поемат първите грижи за бебето. Ако тя пожелае, може да го остави при тях в залата за новородени през нощите или когато има нужда от малко време за себе си. Наред с това опитните детски сестри непрестанно консултират майката за кърменето, като обясняват всичко за храненето на бебчето. Насочват я как да прави тоалета му, да го къпе и да сменя пелените. Често родилките си тръгват от отделението по Неонатология с подарък – мил жест от персонала или партньорите на болницата.

  Новата инициатива е от полза както за ранното детско развитие на бебетата, така и за тонуса на майките. КиндиРу е австралийска програма, посветена на развитието на детето от шестата му седмица до седмата година. Основната цел е да се осигурят различни стимулации на бебетата и децата под формата на разнородни игри. Съобразно възрастта, в занятията са включени упражнения за сила, координация, фина моторика, визуална, тактилна и слухова стимулация на децата. В Русе Академията за бебета, деца и родители се ръководи от Диана Минкова – специалист по ранно детско развитие, магистър кинезитерапевт. За седемте години, като единствения КиндиРу експерт в нашия град, тя е обучила над 2000 деца и е помогнала на техните родители да бъдат първи и най-добри учители на своите рожби.
  Майките, които са получили ваучер за безплатни посещения, могат да го използват от шестата седмица до пропълзяването на децата.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »