Понеделник, 20 Септември 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  16.06.2021  » Изборите на 11 юли отново в ОЗК Арена в Русе

  Многофункционалната спортна зала „ОЗК Арена” в Русе отново се превръща в основна част от организационно-техническата подготовка за произвеждането на изборите за Народно събрание на 11 юли тази година. Затова се споразумяха областният управител Борислав Българинов и изпълнителният директор на съоръжението Любомир Христов.


  Целта е да се избегнат опашки при предаването на протоколите от вота и така да се съкрати до минимум времето за тяхната обработка. Ще има възможност и за наблюдение на процеса през цялото време. Освен това се цели и осигуряване на достатъчно голямо пространство и съответно спазване на противоепидемичните мерки. На място ще има възможност и за провеждане на пресконференции.

  Залата ще бъде на разположение за нуждите на Районната избирателна комисия от 9 до 12 юли, т.е. до окончателното приключване на всички изборни мероприятия. Предвидено е там да се извърши и отчитането на резултатите в преброителни пунктове на „Информационно обслужване“ АД.

  С участието на ангажираните институции е в процес на подготовка детайлна план-схема за движение в залата. Същевременно са  организирани и осъществени срещи включително и такива „на терен“ за запознаване със ситуацията и предприемане на възможните допълнителни мерки, така че да се осигури безпроблемно и адекватно протичане на процеса. Вече са разпределени и функциите между компетентните институции. Българинов заедно с главния секретар на Областна администрация Русе Симеон Иванов и експерти по подготовката и провеждането на изборите се запознаха на място със създадената организация. Беше проведена и симулация на целия процес.

  Охраната на изборния процес е под контрола на органите на МВР. Осигурени са специализирани автомобили на спешна помощ и на пожарната.

  Припомняме, че на 4 април беше създадена подобна организация и Русе бе сред малкото градове в страната, където не се стигна до проблеми, свързани с нормалното протичане на изборния процес.

   АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »