Събота, 4 Декември 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.10.2021  » Севилският бръснар ще бъде представен на сцена Филхармония


  Година след премиерата й на Русенска сцена, едно от едно от най-жизнерадостните, най-веселите, най-привлекателните оперни произведения в цялата оперна литература, изпълнено с любими за милиони хора арии, дуети и ансамбли „Севилският бръснар”, ще бъде представено от Държавна опера – Русе на 15 октомври от 19 часа на сцената на зала Филхармония.

  Публиката ще проследи комичната история, написана от френския драматург Бомарше,  вплетена в красивата музика на Росини, в която чаровният бръснар Фигаро ще ни забавлява с остроумните си и хитри номера, за да помогне на двама влюбени да бъдат щастливи.


  В тази  постановка, режисьорът и световно известен оперен бас Орлин Анастасов е успял чрез един съвременен поглед върху това велико произведение не само да постигне нова символика, но и същевременно да ни представи добър прочит на либретото, със специално внимание към детайлите.

  Диригент на спектакъла ще бъде младата, но вече утвърдена у нас и зад граница маестра Вилиана Вълчева, чиито талант и професионализъм тя дели между родната България и Швейцария, където завършва бакалавърска стерен по пиано и камерна музика , а по-късно и   магистърска степен по оперно-симфонично дирижиране с отличие.

  В ролята на граф Алмавива  на русенска сцена ще гостува тенорът Николай Моцов. Солистът на Държавна опера - Русе Стоян Стянджов ще бъде Бартоло, като Розина ще се насладим на яркото сопрано Теодора Чукурска, в чаровния бръснар Фигаро ще се превъплъти най-популярният и обичан от българската публика баритон Александър Крунев, а Базилио ще бъде мощният бас Момчил Миланов.

  Участват още:

  Берта – Петя Цонева

  Фиорело – Борислав Николов

  Офицер – Стефан Пенчев

  Нотариус – Михаил Дамянов

  Сценографията е на Иван Савов , хормайстор е Стелияна Димитрова-Хернани, а пластиката е дело на  Детелина Кремакова.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »