Вторник, 28 Март 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.02.2023  » Финансират проекти за достъпна среда


  Областна администрация – Русе информира, че Агенцията за хората с увреждания /АХУ/ обяви конкурс за финансиране на проекти за изграждане на достъпна архитектурна среда на културни, исторически и спортни обекти за хората с увреждания. Тази програма цели постигане на ефективно пълноправно включване на хората с увреждания в културния, обществения и спортния живот на страната. Участници в конкурса могат да бъдат юридически лица – държавни, общински, стопански и неправителствени организации, регистрирани по българското законодателство, притежаващи или стопанисващи обектите.

  Проектните дейностите са обособени в три компонента:

  КОМПОНЕНТ 1 – осигуряване на външен достъп до обект за лица от целевата група чрез изграждане на рампи, пътеки за хора със зрителни увреждания, извършване на ремонти, осигуряващи адаптиране на входове-изходи на обекта, изграждане на външни преходи, изграждане на сигнализации за хора със зрителни и слухови увреждания.

  КОМПОНЕНТ 2 – приспособяване на вътрешната среда на обекта за самостоятелно посещение от и пребиваване в него на лица с увреждания чрез строително-монтажни работи, придобиване и монтиране на различни съоръжения с цел създаване на: адаптирани места за трайно пребиваване на хората от целевата група.

  КОМПОНЕНТ 3 – за изграждане на нови и преустройство на съществуващи повдигателни съоръжения (асансьори или лифтови платформи) за ползване от лица от целевата група.

  Максималният  размер на субсидията е диференциран за различните компоненти както следва: по първия компонент – до 12 000 лева, по втория – до 15 000 лева и по третия до 50 000 лева.

  Конкурсната документация е публикувана на  Интернет страницата на Агенцията в рубриката „Проекти и програми“ – Достъпна среда. Непосредствено след подаване на проектното предложение всеки кандидат е длъжен да изиска от АХУ входящ номер, с който е заведено проектното предложение в деловодната система, не по-късно от крайния срок за подаване на проектните предложения. Полученият входящ номер доказва, че проектното предложение е подадено в срок.

  Телефони за справка: 02/ 931 80 95, 832 90 73.  

  От 14.00 часа на 21-и февруари ще проведе онлайн информационен „Ден на отворените врати“. Срещата ще се проведе в платформата Zoom чрез следния уеб адрес: https://us06web.zoom.us/j/85964676607. За целта е необходимо записване на следния e-mail: ahu_dostap@mlsp.government.bg.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    17.03.2023 - ПРОГРАМА НА МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ 2023
  ОСНОВНИ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪБИТИЯ

  всички интервюта  »