Понеделник, 24 Юни 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  24.02.2023  » Украински автори показват колажи в изложбата Навън

  Войната винаги е придружена от скръб, разбити мечти и отнети животи. 24 февруари 2022 г. завинаги се промени живота на украинския народ. Вече една година Украйна и народа ѝ смело се бори за свободата си и правото да бъде независим, сбогувайки се най-ценното – живота си.


  По повод годишнината от пълномащабната война на Русия срещу Украйна, в Русе до 27 февруари в Художествената галерия – Русе ще бъде представена изложба. Можете да я посетите от 09:00 до 13:00 и от 14:00 до 18:00 часа.

  Изложбата „НАВЪН проект за колаж“ е с куратори Анна Лавреха и Андрий Будник.

  Анна Лавреха е заместник-ръководител на киевската организация „Национален съюз на художниците в Украйна“, собственик на галерия ANN GALLERY.

  Андрий Будник е преподавател в катедрата по графичен дизайн на Киевския национален университет за култура и изкуства, ръководител на секцията за плакат и графичен дизайн на Киевската организация на националния съюз на художниците на Украйна.


  С този проект те представят изкуството на колажа, което преживява известен ренесанс в художествения живот на Украйна. След период на своя разцвет пред 20-те и 30-те години на миналия век под влиянието на Баухаус, настоящият скок е може би най-мощният за 100-годишен период. Единствената корекция е появата на компютърни технологии, които правят колажите по-изразителни. И точно това изисква сегашната военна ситуация в Украйна.


  Млади украински художници – дизайнери, студенти от висши творчески учебни заведения в Киев се опитват да покажат визуализация на всички военни аспекти в техниката „колаж“ и „фотомонтаж“.


  Събитието е организирано от Почетното консулство на Украйна в град Русе съвместно с Посолството на Украйна в България, Художествената Галерия в град Русе, Киевска организация на Националния съюз на художниците на Украйна, Киевски национален университет за култура и изкуства, Киевски университет за култура.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »