Понеделник, 15 Юли 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  07.06.2023  » Ротарианската общност в Русе почете приятел на България
  Ротарианската общност в Русе посрещна Кристин Дагуел от Ротари клуб  Хаудън, Великобритания. Тя получи отличието „Ротари - посланик на България”, което се присъжда за заслуги, свързани с популяризиране на каузата на българските Ротари  клубове, извън границите на страната, чрез оказване на материална и нематериална подкрепа.


  За помощта, която Кристин Дагуел е оказала на Русе през годините може да се говори много. Приятелството и с българските ротарианци датира от 1997 година, когато по покана на Паст Дистрикт гуверньора Калчо Хинов тя посещава няколко от големите градове в страната. В Русе я трогва съдбата на децата в неравностойно положение, настанени в несъществуващите към днешна дата домове за умствено и физически изостанали. Връщайки се във Великобритания, Кристин споделя видяното с приятели от нейния Ротари клуб и със служители в голяма верига за хранителни стоки. Всички се обединяват и за кратко време събират дрехи, хранителни продукти и оборудване, които изпращат в България. В следващите години, по нейна инициатива от Великобритания за България са доставени контейнери с болнични легла, оборудване, уреди за социални и здравни заведения. През годините тя подкрепя каузите на Ротари клуб Русе и Ротари клуб „Русе – Дунав”. Понастоящем осигурява изпращането на финансова помощ от Великобритания, за лечение на бежанци от Украйна, които са намерили временен подслон в крайдунавския град.


  Отличието „Ротари – посланик на България”, бе връчено на Кристин Дагуел от Асистент Дистрикт гуверньора  Нина Крушева, която благодари за положените усилия и безрезервната подкрепа през годините, и й пожела  да е все така дейна в отстояването на ротарианските ценности и в служба на общностите.

  По време на срещата, президентите на двата Ротари клуба Андрей Димитров и Иво Братанов разказаха на Кристин Дагуел за най-мащабните проекти осъществени от ротарианците през годините.

  Отличието „Ротари – посланик  на България” представлява Сертификат, придружен от изображение на Мадарския конник с автор Борис Донев от Ротари клуб Благоевград- Център.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.06.2024 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ - юли
  + СЦЕНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ

  всички интервюта  »