Събота, 18 Май 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  12.04.2024  »  XVI издание на традиционния велопоход Русе - Гюргево
  Под наслова "Помни героите!" на 20 април, събота, ВМРО-Русе съвместно със сдружение "Вело Русе" ще проведат XVI издание на традиционния си велопоход Русе - Гюргево. Неговата цел е отдаване почит на организаторите и участниците в Априлското въстание от 1876 година с полагане на венци и цветя пред паметните плочи в Гюргево, посветени на изявите на революционната ни емиграция. Проявата е посветена на 148-годишнината от героичната Априлска епопея и подвига на четата на Христо Ботев.


  В Гюргево участниците ще посетят мястото, където е заседавал Гюргевският революционен комитет и е взето решението за организиране на Априлското въстание, обозначено с паметна плоча, както и пристанището на Гюргево, откъдето Христо Ботев и четата му се качват на кораба "Радецки".

  Велоколоната ще бъде поведена от русенския представител в ИК на ВМРО и общински съветник в ОбС-Русе Иво Пазарджиев, заедно с останалите общинските съветници от Организацията Искрен Веселинов, Галин Григоров и Владо Владов.

  Велопоходът стартира в 10 часа от пл. "Възрожденски" пред Пантеона на възрожденците в Русе и ще се движи организирано по следния маршрут: Пантеон на възрожденците - бул. "Съединение" - ул. "Св. Наум", бул. "Плиска" - бул. "Тутракан" - ГКПП Русе-Гюргево - град Гюргево (Централен пазар) "MUV3, StradaVladȚepeș, Giurgiu" (https://goo.gl/maps/g1LyofQHfvyNpPRE7) - Пристанище Гюргево "Șos. Portului, Giurgiu, Гюргево" (https://goo.gl/maps/mk7C3GEWkvuSzMcf7) и обратно.

  Участниците трябва да са със светлоотразителни жилетки и валидни документи (лична карта или международен паспорт). Децата и младежите под 18 години трябва да са с родител или упълномощен придружител.
  Русенските любители на велоспорта могат да се присъединят към спортната инициатива без предварително записване.

  Отговорник за провеждане на събитието е общинският съветник Иво Пазарджиев. Допълнителни уточнения и информация на тел. 0896761887.  

  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »