Вторник, 16 Юли 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  24.06.2024  » БНБ пуска златна монета на тема Св. св. Петър и Павел

  Българската народна банка (БНБ) пуска в обращение от днес златна възпоменателна монета на тема "Св. св. Петър и Павел" от серията "Българска иконография". Това съобщават от централната банка на страницата си в интернет.

  Цената на монетата при пускане в обращение е 1757 лева. Тиражът й е 4000 броя.

  На лицето на монетата в центъра са изобразени емблемата на БНБ с годината "1879" върху лентата, а околовръст надпис "Българска Народна банка", номиналната стойност "100 лева" и годината на емисията "2024".

  На гърба на монетата са изобразени канонични образи на св. Петър и св. Павел, държащи медальон с образа на Иисус Христос, и надпис над тях на два реда "Св. св. Петър и Павел".

  Монетата ще се продава в БНБ - на две каси в София, пл. "Княз Александър I" 1 и четири каси в Касов център на БНБ в София, ул. "Михаил Тенев" 10.

  От БНБ разясняват, че всеки клиент ще може да закупи от касите на централната банка само по една монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице. За закупуване на монета от името и за сметка на друго лице е необходимо представянето на нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета. Ако клиент, в качеството си на физическо лице, закупи монета от касите на БНБ, то той няма право да закупи още една монета като представител на юридическо лице, като това ограничение важи и за обратния случай. Монети не се продават на лица, които не са навършили 18 години, напомнят още от БНБ.

  До края на работния ден на 24 юни новата монета ще бъде предоставена от БНБ на "Инвестбанк" АД, "Първа инвестиционна банка" АД, "Тексим Банк" АД, "Токуда Банк" АД и "Централна кооперативна банка" АД за продажба в техните офиси и клонове. Списък на офисите и клоновете може да се види тук.

  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.06.2024 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ - юли
  + СЦЕНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ

  всички интервюта  »