Петък, 22 Март 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.05.2017  » 6 храни, които не трябва да притопляте в микровълнова
  6 храни, които не трябва да притопляте в микровълнова
  Източник: Pixabay
  Независимо колко здравословно е вашето ястие на теория, е възможно то да изгуби полезните си свойства или дори да доведе до хранително отравяне, ако го стоплите в микровълнова печка. Разбира се, това важи само за определени храни. Някои от тях ни представя BrightSide.
  1. Яйца
  Едва ли претопляте бърканите си яйца или омлета, но все пак сме длъжни да ви предупредим. Недейте! Яйцата ще станат токсични. Най-добре ги добавете остатъците към вашия сандвич или салата, за да не се налага да ги претопляте по-късно или дори да ги изхвърляте.
  2. Спанак
  Спанакът е богат на витамини и минерали. Именно поради тази причина той е важна съставка към повечето здравословни диети. Подобно на целината обаче и той губи хранителните си стойности след нагряване. Използвайте спанака за смути, салати или сандвичи. По този начин ще извлечете максимална полза от него.
  3. Гъби
  Гъбите са изключително богати на протеини, аминокиселини и витамини. Въпреки това те са много трудни за храносмилане. Ако претопляте остатъците от ризотото, само ще влошите нещата. Съставът на протеина се променя, а това от своя страна ще доведе до болки в корема и подуване. Най-добре претоплете останалото с ястие гъби на фурна на не повече от 170 градуса или ги добавете към сос за паста или салата.
  4. Картофи
  Да, звучи изненадващо, но картофите също влизат в този черен списък. Освен че губят своите здравословни ползи и вкус, те дори могат да доведат до натравяне, ако стоят в алуминиево фолио на стайна температура. Най-добре консумирайте печените или пържените картофи на мига. Останали са ви малко варени? Добавете ги към салатата.
  5. Пиле
  Протеините, които се съдържат в месото, претърпяват промени при загряване. А това от своя страна води до лошо храносмилане. Най-добре добавете остатъците от пилето към салата или сандвич.
  6. Цвекло
  Най-добре е да го консумирате сурово. Иначе това е една ценна съставка за супа или салати (но не и ако го нагреете).

  expert.bg
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net